Connect with us

Türkiye Gündemi

SAĞLIK TURİZMİNDE YENİ İŞ MODELİ: AYAĞA HİZMET…

Covid-19 salgını sağlık sisteminde birçok değişikliğe yol açıyor. İhracatı Geliştirme Merkezi’nin (İGEME) sağlık turizminin tam kapasite çalışmasını amaçlayan öncü projelerinden “Medical in Türkiye” ile sektörün çağa uygun ve sürdürülebilir bir hal alması hedefleniyor. 

Türkiye, Covid-19’a rağmen 2020-2021 döneminde 1 milyon 300 binden fazla sağlık turistine ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin son yıllarda sektöre yaptığı yatırımlar, sahip olduğu gelişmiş sağlık hizmetleri ve avantajlı coğrafi konumu sayesinde öne çıktığı sağlık turizminde; 2020-2021 döneminde 1 milyar 975 milyon 52 bin dolar hacmin önümüzdeki dönemlerde 2 milyar doları aşması bekleniyor.

Murat Işık-İGEME CEO’su

Murat Işık-İGEME CEO’su

FİRMALARIN YÜKÜNÜ AZALTAN HEDEF ODAKLI ÇALIŞMALAR…
Sağlık turizminin son 5 yılda dünyada en fazla kapasite artıran sektörler arasında yer aldığın belirten İGEME (İhracatı Geliştirme Merkezi) CEO’su Murat Işık, “Türkiye’nin bu sektörden en çok başarı sağlayan ülkelerden biri” olduğunu söyledi: “Türkiye’nin başarısını ileriye taşımak ve bu başarıyı sürekli hale getirebilmek için Medical in Türkiye projesini ortaya koyduk. Bu proje sayesinde firmaların yükünü azaltıp hedef odaklı çalışmalar gerçekleştireceğiz.”

TANITIM KAMPANYALARI YERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Yeni iş modeliyle hizmetin ayağa götürülmesi ön planda tutuluyor. Mevcut dönemin ihtiyaçlarını gözeterek hazırlanan projeyle sağlık turizminin ihtiyaç duyduğu tanıtım kampanyaları yerinde gerçekleştirilecek. Bu tanıtımlarla sağlık turizminde önemli rol oynayan karşılıklı güven problemlerinin de önüne geçilecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir