Connect with us

Türkiye Gündemi

TEGV’DEN E-ATIKLARIN DÖNÜŞÜMÜYLE EĞİTİME DESTEK…

26 yıldan bu yana Türkiye’nin dört bir yanındaki çocukları nitelikli eğitim desteğiyle buluşturan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) iş birliğiyle gerçekleştirilen “Atma Bağışla Projesi”yle geri dönüşüme gönderilen e-atıklar, çocukların eğitimine katkı sağlıyor.

Masaüstü ve dizüstü bilgisayar, tablet, monitör, yazıcı, bilgisayar parçaları, ses, görüntü ve müzik sistemleri, DVD okuyucu ve uydu alıcılar, masa ve cep telefonları, elektrikli ev aletleri, kablo ve adaptörler gibi tüm elektrikle çalışan aletler, “Atma Bağışla Projesi” kapsamında geri dönüştürülebilen ürünler arasında yer alıyor. TEGV bu projeyle; kullanılmayan her türlü e-atığı geri dönüşümle eğitime kazandırarak yaşanılabilir bir dünyaya katkı sağlamayı amaçlıyor.

250 TONDAN FAZLA E-ATIK BAĞIŞLANDI
Bugüne dek 3 binden fazla çocuğu eğitimle buluşturan proje kapsamında toplamda 250 tondan fazla e-atık bağışlandı. Bağışlanan e-atıklar, 902 512 042 koduyla PTT aracılığıyla anlaşmalı geri dönüşüm tesisine gönderiliyor ve elde edilen gelir, imkânı kısıtlı çocukların TEGV’de nitelikli eğitim desteği almasını sağlıyor.

Kurumsal bağış yapmak ve proje hakkında daha detaylı bilgi almak için: www.atmabagisla.org

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir