Connect with us

Türkiye Gündemi

SABANCI ÜNİVERSİTESİ, TÜRKİYE’NİN İLK DİJİTAL KAMPÜSÜNÜ HAYATA GEÇİRDİ…

Sabancı Üniversitesi, İstanbul Altunizade Türkiye’nin ilk Dijital Kampüs’ünü hayata geçirdi. Yüksek lisans öğrencileri, “Hyflex” teknolojisi sayesinde “birebir veya sınıftaymış hissi veren dijital ortamla” bulundukları yerden dersleri takip edebilecek. 

Sabancı Üniversitesi’nin dijital alanda yürüttüğü tüm çalışmaların odak noktası olması planlanan İstanbul Altunizade’deki “Dijital Kampüsl’le” öğrencilerin iş dünyası temsilcileriyle buluşabilmesi ve projeler üretmeleri amaçlanıyor. Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, bu kampüsle üniversitenin tüm iş dünyasına daha yakın olacağını belirtti.

Dijital Kampüs’e ilişkin şunlar dile getirildi:

Güler Sabancı-Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı

Güler Sabancı-Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı

“EĞİTİMDE ÖRNEK UYGULAMALARI HAYATA GEÇİRDİK”
Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı: “Bu projeye pandemiden önce başlamıştık. Proje daha başındaydı ve pandemiyle beraber tamamen yenilendi. Çok daha hızlı hayatımıza giren ve artık vazgeçilmez görülen ‘hyflex’ (yüksek esneklik) çalışma metodunu yansıtan ve metodunun gerektirdiği tüm dijital altyapıyı gerçekleştirdiğimiz Altunizade Dijital Kampüs’ü hayata geçirdik. 4 sene önce açılan Sabancı DX, Sabancı Holding’in dijital dönüşümünün liderliğini yapan bir şirket. Sabancı DX ile Sabancı Üniversitesi Dijital Kampüs’ün aynı yerde birbirine komşu olması bilinçli bir karar. Eminim ki burada Sabancı Üniversitesi bu kampüsle Sabancı DX dahil tüm iş dünyasına daha yakın olacak. Birlikte çalışır ve birlikte geliştirirsek bu dünyada birçok soruna cevap bulabiliriz diye düşünüyorum. Ben başarı üçgenine çok inanıyorum. Bu da bunun en iyi örneklerinden birini gerçekleştirecek diye düşünüyorum. Ülke ve eğitim için, bugüne dek hep iyi örnekler hayata geçirdik. Bu da ülkemiz için yeni ve ilktir. Bu kampüsün dünyada da örneği az. Biz de Columbia Üniversitesi’yle iş birliği yaptık. Amerika’nın IVY Ligi’ne baktığınızda, bu tip bir dijital kampüs örnekleri de çok az görünüyor. Dolayısıyla bu kampüsümüzle böyle bir lige de girmiş oluyoruz.”

Prof. Dr. Yusuf Leblebici-Sabancı Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr. Yusuf Leblebici-Sabancı Üniversitesi Rektörü

“ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRECEK”
Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici: “Sabancı Üniversitesi olarak her zaman yeniliklere öncülük etmenin getirdiği özgüvenle, bu ortamın eğitim ve iş dünyasına çok değerli katkılar sağlayacağından eminiz. Kuruluşumuzdan bu yana bize yol gösteren ‘birlikte yaratmak ve geliştirmek’ ilkesi ışığında, en yeni dijital eğitim teknolojilerinin geliştirileceği ve uygulanacağı yer olan bu kampüsün, geleceğin üniversite ortamının şekillendirilmesinde öncü bir rol oynayacağına inanıyoruz. Bugün Tuzla ana kampüsümüzde bulunan 70’in üzerinde sınıf ve amfi, dijital teknolojilerin sağladığı tüm avantajları öğrencilerimize sunacak şekilde donatıldı. İçinde bulunduğumuz Altunizade Dijital Kampüs binası ise bu deneyimi bir adım daha ileriye taşımayı hedefleyen, hyflex gibi yeni geliştirilen teknolojilerin eğitim alanındaki kullanımını bir üst düzeye çıkaran, gerçek anlamda bir laboratuvar ortamıdır. Sabancı Üniversitesi olarak, en güçlü ve iddialı olduğumuz alanlardan olan dijital teknolojiler ve bilgisayar bilimlerini, eğitim alanındaki köklü deneyimimizle birleştirerek, bu alanda öncülük yapacağımıza inanıyoruz. Dijital Kampüs, bize aynı zamanda sanayi partnerlerimizle de birlikte çalışmak ve yeni uygulamalar geliştirmek için ideal bir ortam sağlayacak, üniversite-sanayi iş birliğini daha da güçlendirecek bir buluşma noktası olacaktır.”

Werner Vogels-Amazon CTO’su

Werner Vogels-Amazon CTO’su

“EĞİTİMDE DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜ OLACAK”
Amazon CTO’su Werner Vogels: “Dijital teknolojilerdeki gelişmeler öğrencilere çeşitli öğrenme fırsatları sunuyor. Sabancı Üniversitesi’nin Dijital Kampüsü de önümüzdeki yıllarda kurumlarımızı ve yaşamlarımızı şekillendirecek değişimin, önemli itici güçleri olarak gördüğüm çeşitli trendlerin aslında bir birikimi olacak. Yapay zekayı ödev ya da sınav okuma konusunda, takviye edici bir araç olarak düşündüğünüzde, hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin daha verimli çalışarak yorgunluktan kurtulduğunu göreceksiniz. Ödevlerle ve derslerle ilgili toplanan verileri kullanarak, öğrencilerin ne noktada akışı takip edebildiğini, nerelerde geride kaldığını analiz etmenin mümkün olabileceğini düşünün. Örneğin yapay zekayı ve makine öğrenmesini kullanarak öğrencilerin ilerlemelerini izlemeyi sağlayan ve sorunlu durumlara karşı öğretmenleri ve idarecileri otomatik uyaran ve erken müdahaleyi destekleyen bir sisteme ne dersiniz? İnanıyorum ki teknolojide yeni bir çağa girerken, Sabancı Üniversitesi Dijital Kampüs’te yapılacak inovasyonlar eğitimi, sanayiyi ve toplumu geliştirmede önemli rol üstlenecek.”

ONLINE VE HİBRİT ALT YAPIYLA HİZMET VERİYOR
Sabancı Üniversitesi Altunizade Dijital Kampüs; online ve hibrit alt yapısıyla hizmet veriyor. Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi – EDU’nun kurumsal ve açık eğitimleriyle profesyonellere yönelik Tezsiz Yüksek Lisans Programları’nın eğitimleri burada gerçekleşiyor. Kampüste, yüksek teknik donanıma sahip 9 hibrit sınıf, 2 profesyonel kayıt stüdyosu, 2 grup çalışma odası, bilimsel showroom, konferans salonuyla dinlenme ve yemek salonları bulunuyor.

(Soldan sağa) Sabancı Üniversitesi (SÜ) Rektör Yardımcısı Cem Güneri, SÜ Rektör Yardımcısı Mehmet Yıldız, SÜ Rektörü Yusuf Leblebici, SSBF Dekanı Meltem Müftüler-Baç, MDBF Dekanı Erkay Savaşk, Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, SÜ Genel Sekreteri Rasim Karas,SÜ Rektör Yardımcısı Fuat Keyman, SÜ YBF Dekanı Nihat Kasap ve SÜ EDU Direktörü Cüneyt Evirgen.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir