Connect with us

Finans & Ekonomi

TÜRKİYE’DEN AZERBAYCAN’A YAPILAN E-İHRACAT BÜYÜYOR…

Dijitalleşmeyle birlikte değişen ihtiyaçlar dünya genelinde e-ihracat ve e-ticaret faaliyetlerine talebi artırıyor. Türkiye’nin öncü e-ihracat markalarından Brendfoni Türkiye’de faaliyette bulunan 150 kurumsal perakende şirketini ve 250’ye yakın markayı 2 milyar liralık potansiyele sahip Azerbaycan pazarıyla buluşturuyor. Brendfoni, Azerbaycan müşterisinin Türk markalarının en çok ayakkabı, çanta, tekstil, takı ve aksesuar kategorilerini tercih ettiğini açıkladı.

Ticaret Bakanlığı e-ihracatın artırılmasına yönelik çalışmalarını hızlandırıyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada; değişen ticaret dinamikleri doğrultusunda firmaların yurt dışı pazarlarına giriş faaliyetlerine destek olmaya devam edileceği bildirilmişti. Desteklerin yurt dışı pazarlardaki önemi kadar ilgili ülkelerdeki online alışveriş dinamiklerine liderlik eden yerel Pazar yerleri de e-ihracat hamlelerinde başarıda kritik rol oynuyor.

Nicat Ahmadov-Brendfoni İş Geliştirme Müdürü

Nicat Ahmadov-Brendfoni İş Geliştirme Müdürü

“MARKALARIN DİJİTALE DÖNMESİ KAÇINILMAZDI”
Tüketicilerin yeni alışveriş alışkanlıkları edinerek uygun fiyatlı ve kolay alışverişlere yöneldiği bir dönemde markaların dijitale dönmesini “kaçınılmaz” gören Brendfoni İş Geliştirme Müdürü Nicat Ahmadov, Türkiye’de faaliyette bulunan 150 firma ve 250 civarındaki markayı halihazırda Azerbaycan müşterisiyle buluşturduklarını söyledi.

“HEDEFİMİZ BDT BÖLGESİ”
2022 yılında Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Gürcistan, Rusya, Beyaz Rusya ve Ukrayna’yı kapsayan Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) bölgesine açılacaklarını belirten Ahmadov, “İlgili ülkelerde kuracağımız ofislerle ve güçlü e-ticaret lojistiği altyapımızla gelişmeye açık bu pazarlarda da lider konuma gelmeyi hedefliyoruz. 2023 sonuna kadar Türkiye e-ticaret satıcılarını 300 milyon nüfusa sahip BDT bölgesiyle buluşturmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir