Connect with us

Türkiye Gündemi

DİJİTALLEŞME, RÜZGAR ENERJİSİNDE VERİMLİLİĞİ YÜZDE 25 ARTIRIYOR

Rüzgar enerjisinde dijital dönüşümler verimliliği artırmaya yardımcı oluyor. Rüzgar türbinlerinin üretim çıktılarından, servis hizmetlerine kadar birçok aşamanın dijitalleştiğini belirten Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, enerji verimliliğinde yüzde 20 – 25 oranlarında artış sağlandığını vurguladı.

Enerjide verimliliğin artması ve yüksek kapasitede üretim sağlanması amacıyla; rüzgar enerjisini elektriğe çevirirken rüzgardan en yüksek verimi sağlamak için geliştirilen teknolojiler rüzgar türbini yatırımlarına yön veriyor. Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, rüzgar enerjisindeki üretim verimliliğinin devamlılığı ve türbinlerde yaşanabilecek olumsuzluklara anında müdahale edilmesi açısından mobil bakım atölyelerinin önemine dikkat çekti.

Ali Aydın-Ülke Enerji Genel Müdürü

Ali Aydın-Ülke Enerji Genel Müdürü

“DİJİTALLEŞME SAYESİNDE VERİM ARTIYOR”
Rüzgar enerjisiyle “yüksek verimlilik” amaçlandığını söyleyen Aydın, teknolojik gelişmeler sayesinde verimin yaklaşık yüzde 20 – yüzde 25 arttığını kaydetti. Rüzgar enerjisi sektörünün yeniden şekillendirmesinin türbin bakım ve onarımlarına da direkt etki ettiğini aktaran Aydın, dijitalleşme sayesinde rüzgar türbinlerine 7/24 hizmet verilebileceğini ifade etti.

“SORUNA ANINDA MÜDAHALE EDİLİYOR”
Enerji üretimi göz önünde bulundurulduğunda; inceleme, servis ve bakım hizmetinin hızlı ve zamanında verilmesi önem taşıyor. Kısıtlı bir süre zarfında birden fazla teknik ekiple sahada çalışıp, hızlı bir şekilde müdahale etmenin önemine değinen Aydın, devamında şunları dile getirdi: “Mobil bakım atölyeleriyle rüzgar çiftliklerine tam donanımlı bir çalışma ortamı sağlanıyor. Öncelikle problemin yaşandığı türbinin yeniden çalışması ve duruş süresinin kısa tutulup; uzman teknik kadroyla en uygun işlemlerin kısa sürede gerçekleşmesi gerekiyor. Mobil bakım atölyeleriyle önemli operasyonel süreçler titiz ve hızlı biçimde gerçekleştiriliyor.”

“VERİMLİLİK ARTARKEN MALİYET DÜŞÜYOR”
Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarının maksimum verimle kullanılması gerektiğini savunan Aydın, “Rüzgar enerjisinde durum tabanlı bakım ve daha fazla öngörülebilirlik sağlayan dijitalleşme, enerji verimliliğini artırmaya ve servis bakım maliyetlerini düşürmeye yardımcı olur.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir