Connect with us

Finans & Ekonomi

GİRİŞİM YATIRIMLARININ ÜÇTE BİRİ OYUNLARA…

Türkiye’de 2021’in ilk altı ayında girişimlere yapılan yatırımlar 2020’nin aynı dönemine kıyasla 7 kat arttı. 2021’in birinci yarısında yatırım miktarı 704 milyon dolara yükselirken, bu yatırımların yüzde 34’ünü oluşturan “oyun sektörü” son bir yılın en fazla yatırım çeken sektörü oldu.

Global start-up topluluklarından StartupCentrum’un hazırladığı “2021 1. Yarıyıl Türkiye Startup Ekosistemi Yatırım Raporu”na göre, 2019’un ikinci yarıyılından 2021’in ilk yarıyılına kadar geçen 1,5 yılda yatırım sayısı iki kat fazlalaştı. Ekosistemdeki mevcut artışın sürmesi durumunda 2022 yılında 2 milyar dolar yatırım miktarına ulaşılacağı öngörülüyor.

Mesut Şenel-IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu

Mesut Şenel-IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu

“OYUN SEKTÖRÜNE İLGİ ARTTI”
Farklı iş kollarında faaliyet gösteren orta ve büyük ölçekli firmalara Ar-Ge ve danışmanlık hizmet veren IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu Mesut Şenel, yatırımcıların Türk oyun sektörüne ilgilerinin arttığını ifade etti: “Türkiye’deki girişimlere verilen yatırım desteğinin yaklaşık üçte biri oyun sektörüne yapıldı. Türk oyun sektörü, yerli ve yabancı yatırımcıların dikkatini daha fazla çekmeye başladı. 2021 yarıyılında 20 oyun girişimi yatırım aldı. Bu umut verici rakamların daha da artması girişimcilerin sektöre kazandırılmasıyla mümkün olacak.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir