Connect with us

Türkiye Gündemi

2022’DE AVRUPA’DA 350 BİN SİBER GÜVENLİK UZMANINA İHTİYAÇ DUYULACAK

Son yıllarda hızla artması, herkesi siber saldırılara karşı savunma arayışına yöneltiyor. Siber suçların yol açtığı küresel maliyetin 2025’te 10,5 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Sabancı Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nce düzenlenen profesyonellere yönelik Yüksek Lisans Programları, ekim ayında başlayacak. Programlardan biri de siber güvenlikle ilgili. 

Avrupa ülkelerinde 2022 yılında 350 bin uzmana ihtiyaç duyulacağının öngörüldüğü siber güvenlik konusu giderek daha da önem kazanıyor. Sabancı Üniversitesi’nin organize ettiği ve aralarında Siber Güvenliğin de bulunduğu “Enerji Teknolojileri ve Yönetimi, Bilgi Teknolojileri, Veri Analitiği, Executive MBA, Profesyoneller için MBA, Finans, Profesyoneller için İş Analitiği” 2021 programları için son başvuru tarihi 6 Ağustos.

 Erdinç Öztürk-Siber Güvenlik Programı Akademi Direktörü

Erdinç Öztürk-Siber Güvenlik Programı Akademi Direktörü

“YENİ DÜNYADA SİBER GÜVENLİK KRİTİK ÖNEMDE”
Siber Güvenlik Programı Akademi Direktörü Erdinç Öztürk, Covid-19 salgınının dijitalleşmeyi öne çıkardığı yeni dünya düzeninde siber güvenliğin kritik önem taşıdığını belirtti. Hızla değişen bilgiler ve teknolojiler hakkında uzmanlaşmak gerektiğine işaret eden Öztürk, “siber suçların büyük bir problem haline geldiği” günümüzde siber güvenliğin, “bilgisayar bilimleri, elektronik mühendisliği ve matematiğin kesişimindeki konumuyla” kritik bir disiplin olduğunu vurguladı. Öztürk, “bu alanda gereksinimleri karşılayabilecek nitelikte araştırmacı, akademisyen ve uygulayıcı personel eksikliği” yaşandığına dikkat çekti.

SANİYEDE 190 BİN DOLAR KÜRESEL MALİYET
Siber suçların saniyede 190 bin, saatte 684.9 milyon, günde 16.4 milyar, ayda 500 milyar , yılda ise 6 trilyon dolarlık küresel maliyete yol açtığı tahmin ediliyor. Söz konusu tutarın 2025 yılında 10.5 trilyon dolara ulaşması bekleniyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir