Connect with us

Otomobil

OYAK RENAULT VE KARSAN’DAN ÜRETİM İŞ BİRLİĞİ…

Renault Grubu’nun endüstriyel ayak izini optimize etme stratejisi dahilinde Oyak Renault, Türkiye’nin çok markalı araç üreticilerinden Karsan’la mevcut Megane Sedan üretimi için 2022’nin sonundan itibaren geçerli olmak üzere 5 yıllık anlaşma imzaladı. Anlaşmayla birlikte yıllık 55 bin adetlik üretim hacmi oluşturulması bekleniyor.

Oyak Renault ve Karsan’ı buluşturan iş birliğiyle mevcut Megane Sedan üretiminin Karsan’a devredilerek Oyak Renault fabrikasının kapasitesinde yeni nesil araçlara yer açılması ve üç vardiya şeklinde çalışma düzeninin sürdürülmesi amaçlanıyor. Aracın üretimi ve montajından Karsan sorumlu olurken, Oyak Renault kaporta parçalarının üretim faaliyetine devam edecek. Öte yandan üretimi tamamlanmış araçların kalitesinden ve parça tedarikçileriyle ilişkilerden de sorumlu olacak.

 Okan Baş-Karsan CEO’su

Okan Baş-Karsan CEO’su

“ÜRETİM SORUMLULUĞU BİZİ HEYECANLANDIRDI”
Renault Megane Sedan modelinin üretim sorumluluğunu aldıklarını belirten Karsan CEO’su Okan Baş, “Oyak Renault’la gerçekleştireceğimiz çalışmayla Renault Megane Sedan modelinin üretim sorumluluğunu almak bizi heyecanlandırıyor. İlk adımını attığımız bu projeyle Oyak Renault iş birliğimizin güçlenerek devam edeceğine inanıyorum.” dedi.

Dr. Antoine Aoun Oyak-Oyak Renault Genel Müdürü

Dr. Antoine Aoun Oyak-Oyak Renault Genel Müdürü

“EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
Oyak Renault Genel Müdürü Dr. Antoine Aoun Oyak, Karsan’la ortak çalışmalarının ülke ekonomisine katkı sağlayağını söyledi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir