Connect with us

Gündem

GÜLÜMSEDİ, GÜLÜMSETTİ, DÜŞÜNDÜRDÜ, GÜZELLEŞTİRDİ…

Geçirdiği kalp krizi sonrası tedavisi yoğun bakımda süren Tiyatro Sanatçısı Turgay Yıldız, 56 yaşında hayatını kaybetti. Ardından söylenenler arasında onu en iyi anlatanlardan biri Yazar Ahmet Ümit’e ait: “Gülümsedi, gülümsetti, düşündürdü, güzelleştirdi…”

 

Youtube kanalından yayınladığı ortalama 5 dakikalık politik skeçlerle bütün Türkiye’nin dikkatini çekip büyük beğeni toplayan ve “hangi ortamda olunursa olunsun bir yolu bulunarak düşüncelerin ifade edilebileceğini” ortaya koyan Tiyatro Sanatçısı Turgay Yıldız, bu defa üzdü. Kalp krizi geçiren ve sonrasında tedavisi yoğun bakımda devam eden Yıldız, 56 yaşında vefat etti.

ÇOK YÖNLÜ BİR SANATÇIYDI…
Tiyatro oyunlarında rol alan, TRT Ankara Televizyonu’nda metin yazarlığı, oyunculuk, program sunuculuğu yapan Yıldız, 3 Mart 1965 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. İlk, orta, lise ve üniversiteyi Ankara’da okudu. Sanatçı, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun.

ÇALIŞTIĞI KURUMLAR VE YER ALDIĞI PROJELER
Sanat yaşamında pek çok ödüle layık görülen Yıldız, 1994-1999 yılları arasında Flash TV’de ‘Nargile Kahvesi’, ‘Sabah Kahvesi’, ‘Bizim Bakkal’, ‘Akşam Tıraşı’, ‘Düm Teke Tek’ adlı programların yapımcılığını ve Bahadır Tokmak’la sunuculuğunu üstlendi; ‘Şeytan Bunun Neresinde?’ isimli müzik programını sundu.

Youtube kanalından yayınladığı ortalama 5 dakikalık politik skeçlerle bütün Türkiye’nin dikkatini çekip büyük beğeni toplayan ve “hangi ortamda olunursa olunsun bir yolu bulunarak düşüncelerin ifade edilebileceğini” ortaya koyan Tiyatro Sanatçısı Turgay Yıldız, 56 yaşında vefat etti. 

1997 yılında Show TV’de yayınlanan ‘Sonradan Görmeler’ adlı dizide oynadı.

BRT TV’de ‘Teber ile Muteber’ adlı haftalık kabare programının oyuncu ve yazar kadrosunda yer aldı.

Bahadır Tokmak’la Ege TV’deki ‘İyi Egeler’ adlı programı sundu.

Yine Tokmak’la; TRT Ankara Televizyonu’nda Turgay Bostan’ın yönetmenliğindeki ‘Bu Toprağın Sesi’ programında ‘Beter ile Şeker’ adlı dizinin yazarlığını ve oyunculuğunu yaptı. 2008’de TRT 1’deki ‘Baba Ocağı’ dizisinde rol aldı.

TRT Ankara Televizyonu’nun hazırladığı ‘Umutla Yaşamak’ adlı çocuk sorunlarının konu edildiği programı sundu.

TRT Ankara Radyosu’nun hazırladığı Hafta Sonu Programı’nda 10 yıl parodi yazarı ve seslendirme sanatçısı göreviyle çalıştı.

İstanbul Şehir Tiyatroları’nda iki, Ankara Devlet Tiyatroları’nda da başka isimler adı altında ve iki farklı rejiyle üç sene oynadı.

2013-14 tiyatro sezonunda Alaaddin’in Sihirli Lambası adlı oyunu Erzurum Devlet Tiyatrosu’nca sahnelendi. Aynı oyun, 2014 yılından beri İstanbul Şehir Tiyatroları’nda oynanmakta. Oyun üç farklı dalda ödüle layık görüldü.

ARDINDAN NE DEDİLER?
Turgay Yıldız’ın ardından sevgi, takdir ve övgü dolu sözler dile getirildi. Onlardan birkaçı şöyle:
Özgür Karabat (CHP Milletvekili): Bu zorlu dönemde yüzümüzü güldüren, baskılara rağmen sanatçı duyarlılığını kaybetmeyen çok değerli bir insanı, Turgay Yıldız’ı kaybettik. Tüm sanat camiasına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Ahmet Ümit (Yazar): Gülümsedi, gülümsetti, düşündürdü, güzelleştirdi. Teşekkürler Turgay Yıldız, ışıklar yoldaşın olsun…

Sabahat Akkiraz (Türk Halk Müziği Sanatçısı) Sanat ailemiz bir tiyatrocu, yazar, muhalif, insan hakları savunucusu #turgayyıldız ‘ı kaybetti. Çok erken bir ayrılık daha yaşıyoruz. Kalp spazmı sonucu kaybettiğimiz Turgay Yıldız nur içinde uyusun.

Turgay Yıldız’ın Youtube kanalındaki skeçlerde hayat verdiği tiplerden bazıları…

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir