Connect with us

Faruk Bangir

TÜLAY VAR, OLAY VAR…

Duygusal yapısı nedeniyle müzik çalışmalarına zaman zaman ara veren ve bunun pişmanlığını hisseden Tülay Özer, halet-i ruhiyesini şöyle anlatıyor: “Sesimin güzel olduğunu biliyordum ama maalesef seçimlerimi mantıkla değil duygularımla yaptım. Erken yoruldum. Etrafımız ahlaksız, tabiri caizse üç kağıtçı insanlarla doluydu. Uyanık biri olmadım.”

 

Bu yazımda söylediği tüm şarkılarıyla müzikte büyük ‘olay’ yaratan Değerli Sanatçı Tülay Özer’in yaşam sayfalarını aralayacağız.

Tülay Özer, Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde dünyaya merhaba demiştir. Dört kız kardeşin en büyüğüdür.

PROFESYONEL KARİYERİ 1972’DE BAŞLADI…
Sanatçı, profesyonel müzik kariyerine 1972 yılında başlamıştır. Dönemin önemli orkestralarından biri olan Cemil Başargan Orkestrası’nda orkestra solistliği yapmış, ardından Ankara Radyosu’nda Muzaffer Arkan şefliğindeki gençlik korosunda şarkılar söylemiştir. Radyo yıllarında Mozart’ın Saray’dan Kız Kaçırma operasında yaptığı solo performans oldukça dikkat çekmiştir.

Tülay Özer, Ankara Radyosunun açtığı ve Muazzez Abacı ve Ela Altın gibi önemli sanatçıların katıldığı Türk Müziği sınavını kazanmış; fakat babası istemediği için devam edememiştir.

Sanatçı, Ankara Radyosu sınavlarında hem tiyatro hem müzik bölümünü kazanmıştır.
Babası Tülay’a müzik yapmak istiyorsa konservatuara gitmesi gerektiğini söylemiş; ancak erken yaşta çalışmaya başlamak zorunda olduğu için bu gerçekleşememiştir.

ECZA DEPOSUNDA MUHASEBECİLİK…
Anne ve babası şiddetli geçimsizlik nedeniyle bir süre sonra ayrılmışlardır.
Annesine, “Ben çalışıp size bakarım” diyen Tülay Özer, eğitimini yarım bırakarak orkestra şarkıcılığının yanı sıra bir ecza deposunda muhasebeci olarak da çalışmıştır.

1975, ÇIKIŞ YILI…
İlk 45’liğini 1974’te “Gel Artık – Niye Çattın Kaşlarını” ismiyle çıkarmıştır. 1975 yılı Tülay’ın çıkış yılı olmuş ve aynı yılın başında yayınlanan “İkimiz Bir Fidanız – Son Ümit” 45’liğiyle müzik yolculuğunu sürdürmüştür. Aynı yıl başarısı karşılığında Altın Plak almıştır.

1975 yılında İzmir Fuarı’nda yaptığı sahne çalışması çok dikkat çekmiştir. Bu yılın sonlarında çıkardığı ikinci hit eseri olan “Deli Etme Beni Aşk – Neden Ayrıldık” 45’liğiyle 1976 yılına da damgasını vuran Tülay Özer, Esin Engin aranjeli şarkılarıyla müzikseverler tarafından çok beğenilmiştir.

1976’DA İLK LONG PLAY
İlk LP’si (Long Play) 1976 yılında yayınlanmıştır. İkinci LP’sinin yayınlandığı yıl olan 1978’in sonunda, bu kez bir Sezen Aksu bestesi olan Büklüm Büklüm teklisini 45’lik yaparak plak listelerinin yine zirvesine kurulmuştur.

Evlenen ve 1985 yılında Hakan adlı bir erkek çocuk annesi olan sanatçının, 80’li ve 90’lı yıllarda da albüm çalışmaları sürmüştür.

Geçmişte şimdiki gibi sanatçıların yanında yardımcılarının olmayışı ve plak şirketiyle yaptığı 5 yıllık mukavele Tülay Özer’i ne yazık ki müzikten soğutmuştur. Bir röportajında daha çekingen bir kişilik özelliği taşıdığını belirten Tülay, “Atak değilim, mahcubum düzenli bir hayatı seviyorum. Bu mesleği yapmak zordu benim için” demiştir.

BÜKLÜM BÜKLÜM’LE BÜYÜK BAŞARI…
Türk Popu’nun “Minik Serçesi” Sezen Aksu’yla sıkı dost olan Tülay, Aksu’nun “Büklüm Büklüm” şarkısını seslendirmiş ve büyük başarı yakalamıştır. Şarkı, Türk Pop Müziği klasikleri arasındaki yerini almıştır.

Son çalışmasına 2010 yılında kız kardeşi Zerrin Özer’in süpervizörlüğündeki “Her Devrin Devleri” albümünde Kıraç’la düet yaptığı “Kolay Vazgeçmeyi Öğrendim” adlı şarkıyla imza attı. 

SON ÇALIŞMASI: KOLAY VAZGEÇMEYİ ÖĞRENDİM…
Özer’in yorumculuk bağlamında son çalışması, 2010 yılında kız kardeşi Zerrin Özer’in süpervizörlüğünde gerçekleştirilen “Her Devrin Devleri” adlı pop türündeki tribute albümde Kıraç’la gerçekleştirdikleri düette söylediği “Kolay Vazgeçmeyi Öğrendim” adlı şarkı olmuştur.

Duygusal yapısı nedeniyle müzik çalışmalarına zaman zaman ara veren sanatçı bunun pişmanlığını hissettiğini ve sahne yapmayı çok özlediğini söylemiştir.
Yengeç burcu olan Tülay burcunun tüm özelliklerini taşımaktadır.

“UYANIK BİRİ OLAMADIM!”
Tülay Özer, “Sesimin güzel olduğunu biliyordum ama maalesef seçimlerimi mantıkla değil duygularımla yaptım. Erken yoruldum. Etrafımız ahlaksız, tabiri caizse üç kağıtçı insanlarla doluydu. Uyanık biri olmadım” diyerek yaşamında zaman zaman yaşadığı kırgınlığını ifade etmiştir.

Sesi ve yorumuyla hepimizin gönül telini titreten Tülay Özer’e sağlıklı ve müzik dolu nice uzun yıllar diliyorum.

Sevgili Tülay iyi ki bu güzel şarkıları söyledin. Seni çok seviyoruz.

Duygusal yapısı nedeniyle müzik çalışmalarına zaman zaman ara veren Tülay Özer, bunun pişmanlığını hissettiğini ve sahne yapmayı çok özlediğini söylemiştir.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir