Connect with us

Türkiye Gündemi

TÜRK DERİ SEKTÖRÜ “İTALYA” ÇIKARMASINA HAZIR…

Türk deri sektörü; Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’nu üstlendiği “Expo Riva Schuh & Garda Bags Fuarı’na” hazırlanıyor. 18-20 Temmuz 2021 tarihleri arasında İtalya’nın Riva Del Garda şehrinde düzenlenecek fuarda 1 milyar dolar ihracat rakamına ulaşılması hedefleniyor.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, Expo Riva Schuh & Garda Bags Fuarı’nın İtalya pazarına girmek isteyen veya pazardaki payını artırmak isteyen üretici firmalar için “anahtar” niteliğinde olduğunu söyledi.

 Erkan Zandar-Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı

Erkan Zandar-Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı

“DERİDE İHRACATIN YÜZDE 77’Sİ AYAKKABI VE SERACİYEDEN”
Türk deri sektörünün 2021 yılının Ocak – Haziran döneminde gerçekleştirdiği 793 milyon dolarlık ihracatın yüzde 77’sini ayakkabı ve saraciye sektörlerinin yaptığını dile getiren Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, ayakkabı ihracatının yüzde 21’lik artışla 420 milyon dolardan, 506 milyon dolara, saraciye ürünleri ihracatının, yüzde 37’lik yükselişle 77 milyon dolardan, 105 milyon dolara çıktığını kaydetti. Zandar, iki sektörün 2021 yılının ilk yarısında 611 milyon dolarlık dışsatıma imza attıklarını cümlelerine ekledi.

“EN ÇOK İHRACAT İTALYA’YA”
Zandar, en çok ihracatın İtalya’ya yapıldığını belirterek, “Türk deri sektörünün 2021 yılının Ocak – Haziran döneminde İtalya’ya yaptığı ihracat yüzde 5’lik artış gerçekleştirerek 40 milyon 451 bin dolardan, 42 milyon 311 bin dolara geldi. İtalya, Türk deri sektörünün en fazla ihracat yaptığı dördüncü ülke olurken, ayakkabı 16,4 milyon dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. Deri sektörü, İtalya’ya 15 milyon dolarlık deri post, 5,4 milyon dolarlık saraciye ve 5,3 milyon dolarlık deri kürk ihraç etti.” dedi.

“HEDEF 1 MİLYAR DOLARI AŞMAK”
Türk ayakkabı sektörünün 2021 yılı sonunda 1 milyar dolar ihracatı aşma hedefine işaret eden Zandar, konuyu şöyle detaylandırdı: “İtalya ve Avrupa’daki zincir marketlere üretim yapabilecek yetkinlikte çok firmamız var. İtalya, dünyanın en büyük deri ürün alıcılarından biri. Türk ayakkabı sektörü 2021 yılı sonunda 1 milyar dolar ihracatı aşmayı hedefliyor. İtalya, deri ve deri mamulleri sektörümüz için 2023 ihracat stratejisi çerçevesinde belirlenen hedefe ulaşmak için en önemli hedef pazarlardan birisi. Covid-19 sonrasında dünya genelinde bir toparlanma ve talep artışı var. Türk firmalarımızın fuardan ihracat bağlantılarıyla döneceğine inanıyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir