Connect with us

Gündem

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ 5’İNCİ YILINDA…

15 Temmuz 2016 Cuma günü gerçekleşen darbe girişiminin izleri tazeliğini korurken, kalkışmaya karşı sergilenen direniş ve oluşan demokrasi bilinci her geçen yıl daha da perçinleniyor. Ülke yönetiminin silah zoruyla ele geçirilmesinin amaçlandığı hain kalkışma; olayın 5’inci yılında hazırlanan film ve etkinliklerle zihinlerde yeniden canlandırılıyor. O gece silahlara hedef olan şehitler 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde saygıyla anılıyor.

 

Bundan tam 5 yıl önce Türkiye demokrasi tarihinin en kara gecelerinden biri yaşandı. 15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde örgütlenen FETÖ, hükümeti darbeyle yönetimden uzaklaştırmaya kalkıştı. Halkın meydanlara çıkarak direnmesi ve anında uygulanan etkin püskürtme çabaları sayesinde darbeciler amacına ulaşamadı. Darbe girişimi başarıyla akamete uğratıldı ancak 15 Temmuz’da 251 kişi şehit, 2 bin 196 kişi de gazi oldu.

FETÖ’YLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR
8 binden fazla askeri personelin içinde yer aldığı darbe girişiminde; 35 uçak, 3 gemi, 37 helikopter, 74’ü tank 246 zırhlı araç ile 4 bine yakın hafif silahın kullanıldı. Kalkışma sonrasında FETÖ’yle iltisaklı memurlar açığa alınarak soruşturma geçirdi. İçişleri Bakanlığı’nın güncel verilerine göre toplam 613 bin kişi hakkında FETÖ’den işlem yapıldı. 293 bini gözaltına alınırken, 97 bini tutuklandı. 25 bini kişi firarı durumunda. Yeni bilgi ve bulgularla İsim tespiti, tutuklama ve ihraç işlemleri devam ediyor.

SON BİR YILDA 204 BİN HABER YAPILDI…
Medya Takip Merkezi’nin (MTM) 10 bini aşkın yayını taradığı araştırmada son bir yılda 15 Temmuz Darbe Girişimi ve darbeci generali Özel Kuvvetler Komutanlığı nizamiyesinde öldüren şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir hakkında basın, TV ve internet mecralarında 204 bin 10 haber yayınlandı. Sosyal medyada son bir ayda 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne dair 158 bin 500, Ömer Halisdemir’le ilgili de 3 bin 500 yorum ve paylaşım yapıldı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir