Connect with us

Türkiye Gündemi

“KIZLAR İÇİN GELECEK” GENÇ KIZLARI TEKNOLOJİYLE TANIŞTIRIYOR…

Fırsat eşitliği, gençlik becerileri geliştirme ve sosyal farkındalığı artırma konularında çalışan sivil toplum kuruluşlarından Habitat Derneği’nin Dell Technologies iş birliğiyle gerçekleştirdiği “Future for Girls” projesi kapsamında ortaya çıkan ilk eserler sergilenmeye hazırlanıyor. 8-14 yaş arası kız öğrencileri bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) becerilerini geliştirmelerini amaçlayan çalışmaya 900’ünde üzerinde kız çocuğu katıldı. 

Dell Technologies’in lise ve üniversitede okuyan kız çocuklarına yönelik düzenlediği “Kadın Kariyeri Araştırması’na” göre; kız çocuklarının matematik ve mühendislik alanlarına olan ilgisi lise döneminde kaybolmaya başlıyor. Bunun başlıca sebepleri arasında ise; kız çocuklarına bu alanların anlatılmaması, çocukların bu alanlara yönlendirilmemesi, bu alandaki mesleklerin erkeklere uygun olduğunu düşünülmesi ve ailelerin desteklememesi yer alıyor. Future For Girls (Kızlar İçin Gelecek) projesi de ilgili alanları tanıtmayı ve sevdirmeyi amaçlıyor.

Işıl Hasdemir-Dell Technologies Türkiye Genel Müdürü

Işıl Hasdemir-Dell Technologies Türkiye Genel Müdürü

“GENÇ KIZLARIN TEKNOLOJİYE İLGİ DUYMASINI AMAÇLADIK”
Dell Technologies Türkiye Genel Müdürü Işıl Hasdemir, genç kızların teknolojiye ilgi duymalarını sağlama amacıyla harekete geçtiklerini söyledi: “Akademetre’yle yaptığımız Kadın Kariyeri Araştırması’na göre, kız çocuklarının lise döneminde STEM alanlarından bir bölüm seçmemelerinin en büyük sebepleri matematik ve mühendisliğe ilgi duymamaları veya soğuk bulmaları. Ayrıca aynı araştırmada görüyoruz ki çocuklar bölümlerini seçerken en çok ailelerinden, öğretmenlerinden ve yakın çevrelerinden etkileniyorlar. Bizim de bu projeyle; toplumsal cinsiyet temsili için belirlediğimiz hedefler doğrultusunda genç kızların teknoloji ve bilişim deneyimlerine erişmelerini ve geleceğin teknoloji iş gücünü oluşturmalarını sağlamak istiyoruz.”

Sezai Hazır-Habitat Derneği Başkanı

Sezai Hazır-Habitat Derneği Başkanı

“SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFİYLE ÇALIŞIYORUZ”
Habitat Derneği’nin sürdürülebilir kalkınma hedefiyle çalıştığını belirten Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır, “Habitat Derneği, dijitalleşen dünyayla uyumlu, sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen güçlü ortaklıklar temelinde toplumun tüm kesimlerine yönelik, teknoloji, girişimcilik ve finansal bilinç alanlarında kapasite geliştirici ve sosyal etki odaklı projeler geliştiren bir STK’dır. Dünya gençliğiyle Türk gençliği arasında iletişim köprüsü kurma vizonuyla kurulan Habitat, bu vizyon doğrultusunda gençlerin kapasitelerini geliştirmek ve uluslararası ortaklıklar kurmak adına birçok proje ve program geliştirmiştir.” dedi.

MENTÖRLERDEN REHBERLİK DESTEĞİ
Katılımcıları üç boyutlu tasarım, bilgi işlem becerileri, proje geliştirme ve diğer farklı teknoloji segmentlerinde eğiten proje Mart 2021’de başladı. 30 gönüllü eğitmen; 8-11 ve 12-14 yaş grubuna toplamda 135 saatlik eğitimler verdi. Bu sürede öğrenciler; bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarındaki eğitim alıp, kariyer planlamaları konularında uzman mentörlerden rehberlik ve bilgi alma imkanı buldu.

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir