Connect with us

Türkiye Gündemi

TÜRKİYE AVRUPA’NIN EN, DÜNYANIN 7’İNCİ BÜYÜK ÇELİK ÜRETİCİSİ…

Türkiye’de imalat sanayindeki hareketlilik sürüyor. Küresel ham çelik üretimi, 2021 Mayıs’ta geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16,5 artarak 174,4 milyon tona yükselirken, Türkiye’nin ham çelik üretimi ise yüzde 42,4 artışla 3,2 milyon tona ulaştı.

Endüstriyel ihtiyaçların vazgeçilmez parçası çeliğe talep artıyor. Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticilerinden Tatmetal de üretim kapasitesini artırarak 2021 yılında 1 milyon tonun üzerinde üretim gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Remzi Örnek-Tatmetal Genel Müdürü

Remzi Örnek-Tatmetal Genel Müdürü

“YEREL TÜKETİM SAYESİNDE ÇELİK ENDÜSTRİSİ BÜYÜYOR”
Covid-19 döneminde birçok ülkede üretimin durması ve tedarikte yaşanan aksaklıklar nedeniyle Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük, dünyanın 7’nci büyük üreticisi konumuna yükseldiğini belirten Tatmetal Genel Müdürü Remzi Örnek, çelik endüstrisindeki büyümenin yerel tüketim sayesinde gerçekleştiğini söyledi: “Türkiye’de çelik tüketimi 2020 yılında yüzde 13,2 artarak 29,5 milyon ton seviyesine yükseldi ve orta ve uzun vadede bu artışın sürmesi bekleniyor.  2016-2020 arası neredeyse yarı yarıya büyüyen  sektör, salgınla birlikte artan talebe yanıt vermeye çalışıyor. Çeliğin çağımızın endüstriyel ihtiyaçları doğrultusunda vazgeçilmez olmaya devam edeceğini öngörerek, bu talebi karşılamak üzere sürdürülebilir hizmet sağlamayı ana rotamız belirliyoruz.”

“ODAĞIMIZ: SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME”
Tatmetal’in “sürdürülebilir büyümeye” odaklandığını vurgulayan Örnek, tarımdan yenilenebilir enerjiye, beyaz eşyadan otomotive kadar pek çok farklı sektöre yönelik hizmet sunduklarını kaydetti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir