Connect with us

Finans & Ekonomi

DİJİTAL PAZAR YERİ İŞLEMLERİ “PAZAR YERİ KİMLİK TANIMLAMAYLA” HIZLANIYOR…

Ürün ve hizmetlerin birden çok satıcılarla yapıldığı e-ticaret platformlarından “pazar yerlerine” talep her geçen gün artıyor. Uzaktan kimlik doğrulama alanında hizmet veren Identify Türkiye’nin pazar yerleri için sunduğu “Pazaryeri Kimlik Tanımlama” platformu; işletmecilerin finansal işlemleri hızlandırmasına yardımcı oluyor.

Pazar yerlerinin üçüncü şahıslar adına tahsilat işlemleri yaparak finansal kuruluşlara benzer yöntemle sanal ödeme hesapları oluşturmaları, giderek artan yoğunlukları ve kullanıcı sayılarının fazlalığı “kara para aklama” ve “fraud” risklerine zemin hazırladığı için kimlik doğrulama işlemleri önem kazanıyor. Pazar yerlerinde Dijital onboarding ya da “KYC” denilen uzaktan müşteri edinim süreçleri de satıcıların kimlik doğrulama süresinin kısaltıp, müşteri taleplerine yanıt vermelerini kolaylaştırıyor.

Ali Haydar Ünsal-Identify Türkiye Genel Müdürü

Ali Haydar Ünsal-Identify Türkiye Genel Müdürü

“PAZAR YERLERİNİN FİNANSAL ÖZELLİKLERİ ÖNEMLİ”
Identify Türkiye Genel Müdürü Ali Haydar Ünsal, pazar yerlerinin finansal özelliklerinin müşteri deneyimini doğrudan etkilediğini ifade etti: “Pazar yerlerinin finansal yetenekleri, platformdaki kullanıcı deneyimiyle neredeyse eş anlamlı ve yeni müşteri edinimde, müşteriyi elde tutmada ve müşteri sadakati oluşturmada kritik bir öneme sahip. KYC’yle AML ve Fraud risklerinin önlenmesi ve dakikalar içinde bir pazaryeri satıcısı olma imkanı; uzun vadede sorunsuz bir müşteri deneyimine sahip pazar yerinin oluşturulmasını destekliyor.”

“KYC SÜREÇLERİ MALİYET TASARRUFU SAĞLIYOR”
KYC sürecinin işletmelere avantaj sağladığını hatırlatan Ünsal, “KYC süreçleri maliyet tasarrufu, hızlı kimlik doğrulama ve personel verimliği gibi pek çok avantaj sunuyor. Bir pazaryerine üye olmak isteyen satıcıdan belge toplama ve işleme alma süreçleri uzayabiliyor. Manuel doğrulama yapan personel bu işlemin doğru yürütülmesi için pek çok uygulamayı aşmak zorunda kalıyor. Bu da zaman ve maliyet açısından işletmecilere zarar veriyor.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir