Connect with us

Türkiye Gündemi

İLK LÜKS RUS ARACINA TÜRK MÜHRÜ…

Rusya’nın prestij projelerinden “Aurus” otomobillerinin seri üretimine 31 Mayıs 2021’de düzenlenen törenle başladı. İlk lüks Rus aracının gövde parçaları, Coşkunöz Holding’in Tataristan Cumhuriyeti Alabuga Serbest Ekonomik Bölgesi’nde 2014 yılında faaliyete geçirdiği fabrikasında imal edilecek. 

Rusya Otomotiv ve Motor Araştırmaları Enstitüsü NAMI öncülüğünde hayata geçirilen Aurus projesinde; Birleşik Arap Emirlikleri’nden Emirates Tawazun Fonu yatırımcı, Ford Sollers ise üretici konumunda. Coşkunöz Holding de Tataristan Cumhuriyeti’nin Alabuga Serbest Ekonomik Bölgesi’ndeki fabrikasıyla bu prestijli projenin ana üreticileri arasında yer aldı.

Seri üretimin başladığı törende şunlar dile getirildi:

Vladimir Putin-Rusya Devlet Başkanı

Vladimir Putin-Rusya Devlet Başkanı

DÜNYA STANDARTLARINDA BİR OTOMOBİL”
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: “Rusya tarihinde ilk kez bir lüks otomobil ailesi sıfırdan tasarlanıp üretiliyor. Aurus projesinin ülke sanayisi için değer taşıya, dünya standartlarına uygun, iyi ve kaliteli bir otomobil.”

Adil Şirinov-Ford Sollers ve Aurus Genel Direktörü

Adil Şirinov-Ford Sollers ve Aurus Genel Direktörü

“ANA ODAĞIMIZ: İHRACAT”
Ford Sollers ve Aurus Genel Direktörü Adil Şirinov: “Yıllık 5 bin adet üretim kapasitesine sahip yeni yatırım çerçevesinde ana odağımız ihracat. Proje kapsamında limuzinden sedana, SUV’den minivana kadar farklı kategorilerde araç üretilmesi planlanıyor. İlk etapta yüzde 70, sonraki aşamada yüzde 80’ler oranında ihraç edilmesi hedeflenen otomobillerin çok yakında görücüye çıkması bekleniyor.”

Erdem Acay-Coşkunöz Holding CEO’su

Erdem Acay-Coşkunöz Holding CEO’su

“RUSYA’DAKİ YATIRIMLARI GENİŞLETMEYİ HEDEFLİYORUZ”
Coşkunöz Holding CEO’su Erdem Acay: “Alabuga Serbest Ekonomik Bölgesi’nde konumlandığımızda, otomotiv sektörünün rotasını bu bölgeye yönelteceğini öngördük. Burada Ford’la başlayan üretim maceramıza yeni markaları da ekleyerek bölgenin önde gelen tedarikçileri arasında yer aldık. Kaliteli ürün ve sıfır hata taahhüdümüzle uzun süreli anlaşmalara imza attık. Bölgede konumlanan Coşkunöz Alabuga şirketimizle; Aurus marka araçların limuzin, SUV, MPV modelleri için bütün kalıp ve seri sac parça üretimini biz yapacağız. Bu otomobillerin, otomotiv piyasasına güçlü bir şekilde girip, lüks araç kategorisinde rekabeti yeniden şekillendireceğini düşünüyoruz. Alabuga Özel Ekonomik Bölgesi’nde şimdiye kadar yaklaşık 60 milyon Euro çapında bir yatırıma imza attık. 2021 ve 2022 yılları için de 15 milyon Euro’luk yeni yatırımlarla Rusya’daki yatırım coğrafyalarını genişletmeyi hedefliyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir