Connect with us

Türkiye Gündemi

TÜRKİYE’NİN GÜNEŞ VE RÜZGAR ENERJİSİNDE 2023 HEDEFİ 20GW…

Londra’nın iklim ve enerji odaklı bağımsız düşünce kuruluşu Ember “Küresel Elektrik Görünümü 2021” Raporunu yayımladı. Rapora göre; yüzde 12’lik payla güneş ve rüzgardan sağlanan elektrikte G20 ülkelerinin arasında 5’inci sırada yer alan Türkiye, 2023 yılına kadar bu kaynaklardan ürettiği elektrik enerjisi miktarını 20GW’ye çıkarmayı hedefliyor.

Ember’in Küresel Elektrik Görünümü 2021 Raporu’ndaki güncel veriler; Türkiye’nin rüzgar ve güneş enerjisinde son beş yılda elektrik üretimdeki toplam payının yüzde 4’ten yüzde 12’ye (+23 TWh) yükseldiğini ortaya çıkardı. Rüzgar enerjisi; 2020’de eklenen 1,2 GW’lık kurulu güçle 2019 yılında kurulan gücün iki katına ulaşırken; güneş enerjisinde ise, 2020’de eklenen kurulu güç 2019’a göre yüzde 28 azalma tespit edildi.

Emre Kulaç-HT Solar Enerji Satış ve Pazarlama Müdürü

Emre Kulaç-HT Solar Enerji Satış ve Pazarlama Müdürü

“HEDEF 2023’E KADAR 20GW ENERJİ”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2023’e kadar güneş ve rüzgardan yılda 20 GW’lik elektrik enerjisi üretimini hedeflediğini hatırlatan HT Solar Enerji Satış ve Pazarlama Müdürü Emre Kulaç  “Bunun yanı sıra, Türkiye’nin güneş enerjisi potansiyelinin çok daha yüksek. Gerekli kapasitelerin tahsis edilmesi halinde her yıl 2-3 GW seviyesinde bir kurulumun gerçekleşebilir.” dedi.

“PANEL TEDARİKİYLE HEDEFE KATKI  SAĞLAYACAĞIZ”
Referans projelere daha fazla panel tedariki sağlama isteklerini belirten Kulaç, şunları kaydetti: “HT Solar’ın ürün portföyündeki 166 mm, 182 mm ve 210 mm hücrelerle üretilen yeni nesil güneş panelleriyle, üretim kapasitesini artırarak referans projelere daha fazla panel tedariki sağlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda Türkiye’nin 2023 hedefine en kısa sürede ulaşmasına katkı sağlayacağımıza inanıyoruz.”

 

 

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir