Connect with us

Türkiye Gündemi

MOBİL ŞEHİR TURİZMİNDE İLK ADIM İZMİR’DEN…

Covid-19 salgını sonrası sürece yönelik turizmde dijitalleşmenin ilk adımı İzmir’de atıldı. Mobil turizm uygulaması Visitİzmir, 2 bin 300’den fazla erişim noktasıyla hizmete girdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Vakfı Başkanı Tunç Soyer, şehrin refahını artırma amacıyla bu uygulamayı hayata geçirdiklerini söyledi.

İzmir, dijital turizm altyapısını tamamlayan Türkiye’deki ilk şehir oldu. Cep telefonuna indirilebilen “Visitİzmir” sayesinde, şehri gezmek isteyenler 12 ay boyunca, 30 ilçenin farklı noktalarını ziyaret edip, bilgi alabilecek.

Tunç Soyer-İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı

Tunç Soyer-İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı

“İZMİR TANITIM STRATEJİSİNİN İLK ADIMI”
Visitİzmir’in şehri tanıtma stratejilerinin “ilk adımı” olduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, şunları dile getirdi: “Hızla değişen ve dönüşen günümüz dünyasında dijitaldeki varlığınız çok önemli. Biz de bu amaçla şehrimizin tüm paydaşlarıyla birlikte Visitİzmir projesini başlattık. Bir şehir vizyon ortaklığıyla hareket ettik. Bu proje, İzmir Vakfı’nın hazırladığı “İzmir Turizm Tanıtım Stratejisi’nin” ilk önemli adımı niteliğinde. Proje kapsamında, Vakfımız İzmir Kalkınma Ajansı ile birlikte kırk uzmanın desteğini alarak bir yıl süreyle çalıştı. Projeye Sun Express de ortak oldu ve tüm aşamaları destekledi.”

“REFAHI ŞEHRİN HER YERİNDE ARTIRMAK İSTİYORUZ”
Uygulamada, şehir içindeki istenen noktalara erişimi gösteren dijital turizm altyapısı bulunduğunu belirten Soyer: “Başka bir turizm mümkün anlayışımızın bir örneği saydığımız bu projenin ana amacı, şehrimizin refahını metropol ve kırsal alanda bir bütün olarak artırabilmek.” dedi.

Yerli yazılımla geliştirildi.

Yerli yazılımla geliştirildi

TÜMÜYLE YERLİ YAZILIMLA GELİŞTİRİLDİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir Teknoloji’nin tümüyle yerli yazılımla geliştirdiği şehir rehberi niteliğindeki uygulama; hem mobilden hem de visitizmir.org üzerinden hizmet veriyor. Google Play ve App Store’dan ücretsiz indirilebilen uygulamanın Türkçe ve İngilizce iki dil seçeneği var. Kentteki 2 bin 300’den fazla tarihi ve turistik noktaya dair bilgilerin yer aldığı platform; mevcut konum bilgisiyle bu noktalara nasıl ulaşılabileceğini haritadan gösteriyor.

Sistemdeki veriler sürekli güncellenecek

Sistemdeki veriler sürekli güncellenecek

VERİLER SÜREKLİ GÜNCELLENECEK
Projenin ilk etabında, İzmir Kalkınma Ajansı ekiplerince; gastronomi, tarih ve kültür, somut olmayan kültürel miras, doğa ve kırsal gibi farklı kategoride İzmir’in turistik özellikleriyle ilgili yazılı ve görsel bilgileri dijital veri tabanına işlendi. 12 ayda tamamlanan dijital turizm altyapısı, konunun uzmanları ve Visitİzmir kullanıcılarınca sürekli güncellenecek ve yeni bilgiler sisteme kaydedilecek.

AYNI ZAMANDA BİR SOSYAL MEDYA PLATFORMU
Visitİzmir ayrıca bir sosyal medya platformu görevi üstleniyor. Kullanıcılar, İzmir’in turistik değerlerine dair yorumlarını paylaşabilecek. Bunun yanı sıra turizm noktalarını beğenip, favorilerine ekleyebilecek; yeni lokasyonlar önerebilecek. Visitİzmir, meraklılarına şehirdeki güncel etkinlikleri ve yenilikleri haber verecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir