Connect with us

Türkiye Gündemi

BULUT TEKNOLOJİLERİYLE UYGUN MALİYET VE YÜKSEK TEKNOLOJİ…

Türkiye’de hizmet veren 100 bin KOBİ, bulut teknolojisi kullandığında ekonomiye yıllık 200 milyon TL elektrik tasarrufu sağlıyor. DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, bulut teknolojilerinin donanım, yedekleme, güncelleme ve elektrik maliyetlerinden kurtardığını belirtti.

Bulut teknolojileri sayesinde KOBİ’lerin yüksek teknolojiden uygun maliyetlerle faydalandığını ifade eden DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, hem maliyet hem de kullanım kolaylıkları açısından KOBİ’lere sağladığı avantajlar nedeniyle bulut teknolojisi kullanan yazılımların satışlarının arttığını belirtti.

Suha Onay-DİA Yazılım Genel Müdürü

Suha Onay-DİA Yazılım Genel Müdürü

“TÜRKİYE TEKNOLOJİ VE ENERJİ KONUSUNDA DIŞA BAĞIMLI”
Türkiye’nin teknoloji ve enerji konusunda dışa bağımlı olduğunu söyleyen Onay, devamında şunları dile getirdi: “Türkiye teknoloji ve enerji konusunda maalesef dışa bağımlı. 7/24 çalışan bir sunucu çalıştığında KOBİ’ye maliyeti yaklaşık yıllık 2.400 TL. Bulut teknolojisinin getirdiği en önemli avantajlardan biri sağladığı tasarruf. Yerleşik yazılım kullanan bir KOBİ’nin bir donanım, sistem alması, yedekleme sistemi kurması gerekli. Öte yandan 100 bin KOBİ bulut teknolojisi kullandığı takdirde ekonomiye yıllık 200 milyon TL elektrik tasarrufu sağlarken, 300 milyon dolarlık ilk yatırım donanım maliyeti ve 60 milyon dolarlık yıllık donanım ithalatını da engellemiş oluyor.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir