Connect with us

Türkiye Gündemi

YERLİ SAVUNMA SANAYİ ONLINE SAHA EXPO’DA TANITILDI

Savunma sanayi, sivil havacılık ve uzay sektörlerinde “milli” sistemler geliştirmek amacıyla kurulan Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği İstanbul’un (SAHA) organize ettiği dünyanın ilk üç boyutlu savunma sanayi fuarı SAHA EXPO, 9 Mayıs’ta sona erdi. Covid-19 tedbirleri nedeniyle bu yıl online düzenlenen fuara katılan 290 firma, 536 adet ürünü “üç boyutlu” sergiledi.

Savunma sanayi sektörünün öncülerini ve alıcıları buluşturan fuarı; 98 bini yerli, 17 bini yabancı toplam 115 binden fazla kişi ziyaret etti. 290 firmanın 536 ürününü üç boyutlu tanıttığı fuarda 32 bin 832 B2B (işletmeden işletmeye) görüşme yapıldı.

Haluk Bayraktar-SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı

Haluk Bayraktar-SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı

“YERLİ ÜRETİM POTANSİYELİNİ DÜNYAYA GÖSTERDİK”
Fuar sayesinde Türkiye’nin yerli üretim potansiyelini dünyaya gösterdiklerini ifade eden SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, konuyu şöyle detaylandırdı: “SAHA İstanbul öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz fuarla Türkiye’nin savunma, havacılık, denizcilik ve uzay endüstrisinde yerli üretim potansiyelini dünyaya gösterme şansını yakaladık. Fuarımız son derece yoğun bir ziyaret aldığından dolayı 9 Nisan bitiş tarihini 9 Mayıs’a kadar uzattık. Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey ve Kıta Afrikası, Uzak Doğu, Ukrayna, Rusya gibi savunma sanayisinin önemli aktörlerinden birçok firma ve devlet temsilcisi fuarımızı ziyaret etti. Savunma sanayisinde sektör oyuncularının ürettiği ve daha önce hiçbir yerde tanıtılmayan ürünleri fuarımızda görücüye çıkardık.”

“İŞ BİRLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK”
Fuarda milli teknoloji hamlesine katkı sağlayacak iş birlikleri gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bayraktar: “Kümelenmemizin sektöre ve ‘Milli Teknoloji Hamlesine’ katkı sağlayan etkinliklere yenilerini eklemeye devam edeceğiz.” dedi.

FUARA ÖZEL SANAL UYGULAMA GELİŞTİRİLDİ
SAHA İstanbul üyesi ve ASELSAN şirketi BİTES; fuara özel sanal fuar uygulaması XperExpo’yu geliştirdi. Uygulama sayesinde katılımcılar; üç ana salondan oluşan fuarda stantları gezerek, ürünleri ve katalogları inceledi. Katılımcılar ayrıca ürünlere ve firmalara ait tanıtım videolarını izledi ve karşılıklı video konferanslara katıldı.

SAHA İstanbul üyesi ve ASELSAN şirketi BİTES; fuara özel sanal fuar uygulaması XperExpo'yu geliştirdi.

         SAHA İstanbul üyesi ve ASELSAN şirketi BİTES; fuara özel sanal fuar uygulaması XperExpo’yu geliştirdi.

TİHA VE ATAK TANITILDI
Fuarda, Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), Cezeri, ATAK helikopteri, Milli Muharip Uçağı, TB2 ve füze sistemleriyle birlikte; savunma ve havacılık sanayinde hizmet veren firmanın ürünleri ve geliştirdiği sistemler tanıtıldı. Ayrıca Türkiye’nin havacılık motorları TJ 300 ve PG 50; SAR 762 MT ve SAR 127 MT silahları da ilk kez sergilendi.

İKİNCİ FUAR 10-13 KASIM 2021’DE
SAHA EXPO fuarının ikincisi; 10-13 Kasım 2021 tarihlerinde fiziki olarak İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılacak.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir