Connect with us

Finans & Ekonomi

KOÇ HOLDİNG’DEN KÜRESEL TAAHHÜT…

Koç Holding, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) bünyesindeki Uluslararası İş Konseyi’nin oluşturduğu “Paydaş Kapitalizmi Göstergeleri”ni kurumsal raporlamalarında kullanmayı taahhüt eden ilk Türk şirket oldu.

Koç Holding’in taahhütnamesiyle birlikte Koç Topluluğu şirketleri; Faaliyet Raporu ve Sürdürülebilirlik Raporu işlemlerinde ve beyanlarında “Paydaş Kapitalizmi Göstergeleri’ne” referans verebilecek.

 Levent Çakıroğlu,-Koç Holding CEO’su

Levent Çakıroğlu,-Koç Holding CEO’su

” YOL HARİTAMIZI BELİRLEDİK”
“Sürdürülebilirlik” başlığı altında dünyayı etkileyen konuları ön planda tuttuklarını ifade eden Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Koç Topluluğu’nun sürdürülebilir büyüme anlayışını tanımlayan “Geleceğe. Birlikte” manifestosu kapsamında çevresel, sosyal, kurumsal yönetim (ESG) yol haritasını belirledik.” dedi.

“PERFORMANSIMIZI ŞEFFAF BİÇİMDE ORTAYA KOYACAĞIZ”
Paydaş Kapitalizmi Göstergeleri’ne verdikleri taahhütün, çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim (ESG) performanslarını “şeffaflıkla” ortaya koyacağını belirten Çakıroğlu, devamında şunları dile getirdi: “Uzun dönemli sürdürülebilir değer yaratma anlayışı; ESG perspektifimizi çok daha geniş bir yaklaşımla ele almamızı gerekli kılıyor. Tüm dünyada finansal olmayan raporlamalar için önemli bir standardı temsil eden Paydaş Kapitalizmi Göstergeleri’ne yönelik verdiğimiz bu taahhüt, ESG alanlarındaki performansımızı ve ilerlememizi şeffaf bir şekilde paylaşmamıza katkı sağlayacak.”

“PAYDAŞLARLA İLİŞKİLERİMİZE KATKI SAĞLAYACAK
Çakıroğlu, çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim alanlardaki performansı mevcut raporlamalara kapsamlı olarak yansıtacak bu taahhüdün, paydaşlarla mevcut ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağının altını çizdi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir