Connect with us

Finans & Ekonomi

AVRUPA’DAN TÜRKİYE’YE GAYRIMENKUL YATIRIMI ARTTI

Yabancılara emlak satış hizmeti sunan Inhouse Global’in Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, Avrupa’dan Türkiye’ye yapılan gayrimenkul yatırımının salgın döneminde arttığını açıkladı.

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, Mart ayında yabancılara yapılan konut satışının geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 39,9 artarak 4 bin 248’a ulaştığını belirtti.

Fatih Ergüven-Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı

Fatih Ergüven-Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı

“EN ÇOK İRAN’LILAR KONUT ALDI”
En çok İstanbul ve Antalya’da konut satıldığı bilgisini aktaran Ergüven, devamında şunları dile getirdi: “Konut alan milletler listesinde 663 konutla İran’lılar birinci, 644 konutla Irak’lılar ikinci, 419 ile Ruslar üçüncü oldu. Irak ve İran’ın başı çektiği tabloda, ABD, Almanya ve İngiltere’den gayrimenkul alındığı da dikkatimizden kaçmadı.”

“TÜRKİYE’YE İLGİ SALGINLA BİRLİKTE ARTTI”
Ergüven, Avrupa’nın Türkiye’ye olan ilgisinin salgınla birlikte arttığını kaydetti: “Bu veriler beklentilerimiz doğrultusunda geldi. Özellikle Avrupa’dan yapılan alımlar, ülkemizde yaşamaya gelen yatırımcılardan oluşuyor.” dedi.

AVRUPA’LILARIN YAZLIK ALIMI DAHA FAZLA”
Avrupalıların yazlık bölgelere daha fazla ilgi gösterdiğini hatırlatan Ergüven: “Yaz aylarında yazlık bölgelere dönüş oluyor. Bireysel yatırımcıların yönelimlerine ve açıklanan raporlara da baktığımızda İstanbul ve çevresinde İranlılar, Iraklılar ve Pakistanlılar ağırlıkta alım yapıyor. Ege ve Güney bölgelerinde yazlık alımlarında ise daha ciddi bir Avrupa ilgisi görüyoruz. Almanya ve İsveç ülke sıralamasında önce geliyor.” dedi.

“TİCARİ GAYRIMENKUL DÖVİZ GETİRİSİ SAĞLIYOR”
Ergüven, ticari gayrimenkul yatırımlarının Türkiye’ye döviz akışı sağladığının altını çizdi: “Ticari gayrimenkul satın alımıyla birlikte, ülkemizde yaşamaya başlayan yabancılar iş yerlerini de ülkemize taşıyarak ciddi bir döviz getirisi sağlıyor.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir