Connect with us

Türkiye Gündemi

TÜRKİYE’DE “SANAL OYUNCU” SAYISI 36 MİLYONA ULAŞTI…

Türk Telekom’un düzenlediği “Ventures60: Oyun Fabrikası” oyun ve teknoloji dünyasını bir araya getirdi. Türk Telekom Sabit Hizmetler Pazarlama Direktörü Nilay Altan, sanal oyuncu sayısının 36 milyona ulaştığını açıkladı.

Oyun sektörünün ele alındığı “Ventures60: Oyun Fabrikası” yayınında; Gaming in Turkey’nin hazırladığı 2020 yılı Türkiye Oyun Sektörü Raporu’na göre; mobil oyuncu sayısının 35 milyona, bilgisayardan oyun oynayanların sayısının 22 milyona, konsol oyuncu sayısının ise 17 milyona ulaştığı kaydedildi.

Nilay Altan-Türk Telekom Sabit Hizmetler Pazarlama Direktörü

Nilay Altan-Türk Telekom Sabit Hizmetler Pazarlama Direktörü

“OYUNCULARIN YÜZDE 45’İ KADIN”
Türk Telekom Sabit Hizmetler Pazarlama Direktörü Nilay Altan, mobil oyuncularda cinsiyet dağılımının giderek “dengelendiğini” ifade etti: “Oyun dünyası yaş, cinsiyet ve mekandan bağımsız olduğu için tüm dünyada büyüyor. Türkiye’de toplam oyuncu sayısı 36 milyona ulaştı. Oyuncular aynı anda farklı kanallardan ve cihazlardan oyun oynuyorlar. Gün geçtikçe oyuncularda cinsiyet dağılımı daha dengeli bir hal alıyor. Oyuncuların yüzde 45’inin kadın, yüzde 55’inin erkek olduğu görülüyor.”

“SEKTÖRÜN HACMİ 880 MİLYON DOLAR”
880 milyon dolarlık geliriyle Türkiye’nin, oyun sektöründe dünyada 18’inci, MENA bölgesinde (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) ise ilk sırada yer aldığını hatırlatan Altan: “Yeni jenerasyonla etkileşim kurabilmek için oyun oynamaya başlamak ve ortak ilgi alanları oluşturabilmek önemli hale geliyor. Oyun artık eğlenceden ziyade profesyonel olmaya doğru ilerliyor ve oyuncular büyük bir tutkuyla oyun dünyasını takip ediyorlar. Bu doğrultuda oyun dünyasının önemli bileşenleri cihazlar, oyun içerikleri ve altyapı olmak üzere üç başlıkta toplanıyor.” dedi.

ALTYAPIMIZI GÜÇLENDİRİYORUZ”
Altan, Türk Telekom’un altyapısını güçlendirmek için çalıştığının altını çizdi: “Türk Telekom olarak altyapımızı devam eden yatırımlarımızla daha da güçlendiriyoruz. Oyuncuların yüzde 90’ının evinde internet bağlantısı bulunuyor, yüzde 70’e yakın kısmı fiber internet kullanıyor. Bu oranı daha da yukarıya taşımayı hedefliyoruz. Ayrıca cihaz portföyümüz ve bünyesinde birçok oyun barındıran Playstore platformumuz ile de oyun deneyimini artırıyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir