Connect with us

Türkiye Gündemi

TOSB İNOVASYON MERKEZİ’NDEN “SANAL FABRİKA”

Türkiye Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) İnovasyon Merkezi, Sanal Fabrika Stüdyosu’nu hizmete açtı. ONO Teknoloji iş birliğiyle hayata geçen ünite; yeni nesil 3D üretim simülasyon teknolojisiyle firmalara ölçülebilir bir platform sunuyor. İlk kez Farplas, Kanca, Eku, Alba Grup ve Birinci Otomotiv marka yöneticilerinin deneyimlediği stüdyonun, önümüzdeki dönemde birçok şirkete katkı sağlaması hedefleniyor.

Üretim tesislerinin bakım süreçlerinden iş sağlığı ve güvenliği alanına kadar farklı alanlarda kullanılabilen TOSB İnovasyon Merkezi’ndeki Sanal Fabrika Stüdyosu, aynı zamanda otomasyon senaryolarını da önceden 3 boyutlu olarak simüle ederek firmalara sağlıklı bir test imkanı  tanıyor.

Mehmet Dudaroğlu-TOSB Yönetim Kurulu Başkanı

Mehmet Dudaroğlu-TOSB Yönetim Kurulu Başkanı

“OTOMOTİVİN GELECEĞİNE YÖNELİK ÇALIŞIYORUZ”
TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dudaroğlu, TOSB İnovasyon Merkezi’nde, otomotiv sektörünün geleceğine yönelik teknolojik faaliyetler gerçekleştirildiğini söyledi: “TOSB İnovasyon Merkezi önemle üzerinde durduğumuz bir oluşum. Burada, otomotiv endüstrisinin geleceğine ilişkin birçok yenilikçi teknolojiye yönelik önemli deneyimler kazanıyoruz. Aynı zamanda, elde ettiğimiz deneyimleri TOSB içerisindeki markalara sunuyoruz. Tasarım Atölyesi, Dijital Dönüşüm Ofisi, Hızlı Prototipleme Atölyesi ve Eğitim Atölyesi’nin yanı sıra Katmanlı Üretim Müşteri Deneyim Merkezi, Girişim Evi, Bağlantılı ve Otonom Araç Test Parkuru ve Otonom Mentör Ağı gibi çok yönlü birimlerimiz var.”

“3D ÜRETİM İLE FİRMALARA KOLAYLIK”
Mevcut birimlere Sanal Fabrika Stüdyosu’nu eklediklerini hatırlatan Dudaroğlu: “Bu birim, yeni nesil 3D üretim simülasyon teknolojisiyle firmalara oldukça güçlü bir öngörülebilirlik sağlayacak. Ayrıca, firmalar otomasyon yatırımı yapmadan önce olası senaryoları bütünüyle simüle edebilecek ve varsa eksikliklerini henüz yatırım aşamasına geçmeden görebilecek” dedi.

Ömer Burhanoğlu-TOSB’un İnovasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi

Ömer Burhanoğlu-TOSB’un İnovasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi

“DİJİTAL FABRİKA İNŞA ETMEYE YAKINIZ”
TOSB’un İnovasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu ise üretimde dijitaleşmenin önemini vurguladı: “Üretim sanayisindeki dijitalleşmenin önemi büyük. Öncelikle teknolojik gelişmeleri ilk deneyimleyen sektörün otomotiv sektörü olduğunun altını çizmek gerekir. Değişim ve gelişim büyük hızla ilerliyor. Birbirleriyle bağlantılı üretim makineleri ve insan etkileşimiyle geleceğin üretim vizyonunu yaratmaya çalışıyoruz. İnovasyon Merkezi’mize eklediğimiz her yeni birim bizi bu amaç doğrultusunda dijital fabrikaları inşa etmek için bir adım daha yaklaştırıyor.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir