Connect with us

Türkiye Gündemi

İŞ KURMAK İSTEYEN ENGELLİLERE 65 BİN TL’YE KADAR HİBE…

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) engelli vatandaşların kendi işlerini kurmaları amacıyla harekete geçti. İşkur’un hazırladığı programa başvuran ve projeleri değerlendirilen girişimcilere 65 bin TL’ye kadar hibe desteği verilecek. Başvurular; 16 Nisan 2021 tarihine kadar e-devlet üzerinden yapılabilecek.

İŞKUR hibe destek programı; bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini yitirip, iş gücü kaybı en az yüzde 40 olan, engelleri “Sağlık Kurulu Raporları” ile belgelenen kişileri kapsıyor.

Mesut Şenel-IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu

Mesut Şenel-IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu

“ENGELLİ GİRİŞİMCİLERİN YANINDAYIZ”
Eğitim ve danışmanlık hizmeti veren IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu Mesut Şenel, engellileri girişimcilik alanında desteklediklerini ifade etti: “Engelli girişimcilerin kendi işini kurma süreçlerinde proje başvurusundan, hibe desteğini alma gerekliliklerini yerine getirme ve iş yeri açma aşamasına kadar her adımda yanlarındayız.”

“KATMA DEĞER SAĞLAYACAK FİKİRLERİ DESTEKLEYECEĞİZ”
Hibe desteğinin, projesini hayata geçirmek isteyenlere kolaylık sağladığını belirten Şenel: “Ülkemize ekonomi ve istihdam yönünden katma değer sağlayacak her bir iş fikrinin topluma faydalı bir işletmeye dönüşmesini destekleyeceğiz.” dedi.

İŞLETME GİDERLERİ İÇİN 5 BİN TL
Girişimcilerin komisyona sunacakları projeler öncelikle komisyona sunulacak. Komisyon değerlendirmesi sonrasında kaynak sağlanacak projelerde; başvuru sahibinin talep etmesi halinde iş yeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta masrafları için belge karşılığı olmak üzere en fazla 5 bin TL işletme gideri desteği verilecek.

KURULUŞ DESTEĞİ 15 BİN TL
Sözleşme imza tarihinden sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin en fazla yüzde 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 15 bin TL kuruluş desteği sağlanacak.

VERGİLER DAHİL 45 BİN TL
Sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım maliyetleri için de vergiler dahil en fazla 45 bin TL’lik destek ayrılacak.

Başvuru için: https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

0 Comments

  1. Takipçi Hilesi

    8 Aralık 2023 at 12:05

    Detaylı bir makale olmuş kaleminize sağlık

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir