Connect with us

Türkiye Gündemi

“ANADOLU’NUN KADIN GÜCÜ” YARIŞMASI BAŞLIYOR…

Anadolu Kültürel Girişimcilik’in (AKG) Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) iş birliğiyle düzenlediği ‘Anadolu’nun Kadın Gücü’ yarışması başlıyor. Anadolu Kültürel Girişimcilik’in kategori birincilerine 10 bin TL ön alım garantisi vereceği yarışmaya son başvuru tarihi 31 Mart 2021.

Kadın üreticileri ve tasarımcıları desteklemek amacıyla bu yıl üçüncü defa düzenlenen ‘Anadolu’nun Kadın Gücü’ yarışmasında  ‘şans’ teması hakim olacak. Geleneksel motifleri ve kültürel değerleri, günümüz ürünlerine yansıtması beklenen tasarımlar 5 kategoride yarışacak.

SON BAŞVURU 31 MART
Takı, Tekstil, Ev & Dekorasyon, Kahve Seti kategorilerinde satışa çıkmaya hazır ürünler yarışırken; illüstrasyon kategorisinde yaratıcı çizgiler arasından seçim yapılacak. Yarışmaya katılmak isteyenler; www.anadolununkadingucu.com adresi üzerinden 31 Mart gününe kadar başvurularını kaydedebilecek.

BÖLGEDEKİ KADIN ÜRETİCİLER TEDARİKÇİ LİSTESİNE ALINACAK
Jüri değerlendirmesinin ardından birinci seçilenler Mayıs’ta açıklanacak. Birincilere 10 bin TL ön alım garantisi veren yarışma ile yerel kalkınmayı desteklemek amacıyla bölgedeki kadın üreticiler ilgili müze mağazalarının tedarikçi listesine alınacak.

 Ege Bağlıkaya-Anadolu Kültürel Girişimcilik Yönetim Kurulu Üyesi

Ege Bağlıkaya-Anadolu Kültürel Girişimcilik Yönetim Kurulu Üyesi

“KADINLARA DESTEK OLACAĞIZ”
Anadolu Kültürel Girişimcilik Yönetim Kurulu Üyesi Ege Bağlıkaya, yarışma kapsamında hazırlanan ürünlere müze mağazalarında yer vererek kadın tasarımcılara destek olacaklarını ifade etti: “Covid-19 salgınından olumsuz etkilenen turizmin, aşılamaların ardından tekrar hareketleneceğini öngörüyoruz. Bu dönemde ülkemizin kültürüne ve Anadolu topraklarının tarih boyunca medeniyetin beşiği olduğuna dikkat çekerek “Şans teması” ile müze mağazalarımızda ürünleri satışa sunacağız. Böylece, mağazalarımız aracılığı ile kadın ürünlerini dünyaya satmasına destek olacağız.”

Seçil Şendağ-Anadolu’nun Kadın Gücü Yarışması Proje Yürütücüsü

Seçil Şendağ-Anadolu’nun Kadın Gücü Yarışması Proje Yürütücüsü

“AMACIMIZ KADIN ÜRETİCİ SAYISINI ARTIRMAK”
Kadın üreticileri tedarikci yapmanın yanı sıra üretim ve pazarlamaya da destek olduklarının altını çizen Anadolu’nun Kadın Gücü Yarışması Proje Yürütücüsü Seçil Şendağ; “Geçen yıllarda gelen 2000 başvuru arasından birincilere verilen 10’ar bin liralık ürün alımı garantisinin yanı sıra, ön değerlendirme grubundan seçilenler ve yarışmaya katılanlar, tedarikçi havuzuna alındı. Amacımız kadın üretici ve tasarımcı sayısını artırmak. Yerel üretimi desteklemek ve kadın üreticilerin kalkınmasına fayda sağlamak bizim için çok değerli.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir