Connect with us

Türkiye Gündemi

TÜRKİYE’NİN İLK “DOĞADA ÇÖZÜNEN” TAKILARI…

Türkiye’nin ilk sürdürülebilir takı markası Runda Jewelry, doğayı el işçiliğiyle buluşturuyor. Takı yapımında yüzde 100 geri dönüştürülmüş ve toprakta çözünebilir malzemeler kullanıyor.

Ham maddesinden ambalaj materyallerine kadar yüzde 100 geri dönüştürülmüş ve toprakta çözünebilir malzemelerle vücut bulan ürünler, alıcılarına “tasarım öyküsünün ilhamını temsil eden” bir tohum kartıyla birlikte iletiliyor.

Hüseyin Abdik-Runda’nın kurucularından

Hüseyin Abdik-Runda’nın kurucularından

“TEMEL İLKELERİMİZ: DOĞAYA VE İNSANA SAYGI”
Takıların üretim aşamasının “doğaya ve insana saygıyla hareket eden kolektif bilinci” yansıttığını ifade eden Runda’nın kurucularından Hüseyin Abdik “Sürdürülebilirlik ve üretim anlayışımızın temelinde doğaya ve insana saygı olmak üzere iki temel ilke bulunuyor. Çünkü dünyamızı karbon salınımını azaltarak koruyabileceğimizi ve iyi tasarımları iyi ekiplerle oluşturabileceğimizi biliyoruz. Dünyanın her bölgesindeki ağaçlandırma çalışmalarımız ve birlikte yeniden yeşillendirdiğimiz alanlarla, doğadan gelen doğaya dönüyor.” diyor.

Mesut Abdik-Runda’nın diğer kurucu ortağı

Mesut Abdik-Runda’nın diğer kurucu ortağı

“DOĞAL VE TEMİZ ÜRETİM YAPIYORUZ”
Runda’nın diğer kurucu ortağı Mesut Abdik ise doğal üretim gerçekleştirdiklerinin altını çiziyor: “Altın işlem görmekten yorulan bir elementtir ve kullanılamayacak bir şekilde yıpranır. Yıpranan bu altın da atık olarak değerlendirilir. Ancak bizim kullandığımız gibi yüzde 100 geri dönüştürülmüş sistemlerde bu kesinlikle kabul edilmiyor. Biz, tamamını kendi sahamıza entegre ettiğimiz teknolojilerle kullanılamayacak altınları da yeniden üretim döngüsünün içine alarak üretim gerçekleştiriyoruz. Atık altın, tesislerimize entegre ettiğimiz verimli ve teknolojik makineler yardımıyla tekrar külçe altınlara dönüştürülüyor. Temiz altın elde etmemizi sağlayan bu kompleks makineler sayesinde kendi fabrikamızda ekonomi döngüsünün sürekliliğini sağlıyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir