Connect with us

Finans & Ekonomi

“OTOMOTİVDE GLOBAL YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇIYORUZ”

Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, “arsaya sermaye ayırmaktan kaçınan global firmaların Türkiye’de otomotiv sektörüne yatırım yapmasının önünü açmayı ” hedeflediklerini söyledi.

 

Türkiye’de otomotiv tedarik sanayi temsilcilerinin faaliyet gösterdiği tek global ihtisas organize sanayi bölgesi niteliğindeki ve “tamamen katılımcı üyelerin özkaynaklarıyla finanse edilen” TOSB’un (Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi) 4’üncü Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda 2020 faaliyetleri ve 2021 hedefleri açıklandı.

OTOMOTİVDE İHTİSAS OSB OLMANIN GÜCÜ…
Otomotive hizmet verdiklerini ve uluslararası rekabette “sektörlerinde ihtisas bir OSB’ye (Organize Sanayi Bölgesi) sahip olmanın” gücünü kullandıklarını ifade eden TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, “Yıllık 1,7 milyar dolarlık ihracatımız, 2,5 milyar dolarlık ciromuz, 85 faal fabrikamız, 21 yabancı sermayemiz, 17 Ar-Ge ve 1 inovasyon merkezimiz, 36 start up projesi, Hatice Bayraktar Endüstri Meslek Lisesi ve anaokulumuz ile dünyada örnek olan bir OSB’yiz.” dedi.

Dr. Mehmet Dudaroğlu-TOSB Yönetim Kurulu Başkanı

TOSB’UN MİSYONU VE AMAÇLARI…
Otomotiv tedarikçilerinin Covid-19 salgınının bütün dünyada etkisini gösterdiği 2020 yılını yüzde 10 ila 20 arasında bir kayıpla kapattığını kaydeden Dudaroğlu, esas misyonlarını şöyle özetledi: “Arsa yatırımı yapmak istemeyen, ülkemizde otomotiv sektörüne yatırım talebinde bulunan global sermayeli firmaların yatırım yapmasının önünü açarak otomotiv sektörüne destek oluşturmayı hedefliyoruz. Üyelerimizin münferit olarak yaptıkları lisans, donanım, enerji ve iklimlendirme sistemi yatırımlarını, ‘TOSB Veri Merkezi’ ile konsolide ederek maliyet avantajı sağlamayı, ülke kaynaklarının verimli kullanılması ve teknoloji israfının önlenmesini amaçlıyoruz.”

UZMANLIK-YETKİNLİK GELİŞİMİ VE YENİ TEKNOLOJİLER…
Dudaroğlu ayrıca TAYSAD (Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği) Akademi – Otomotiv Teknoloji ve İnovasyon Merkezi Projesi’yle de “üye firmaların çalışanlarını uzmanlık – yetkinlik gelişimlerinde destekleyeceklerini ve yeni teknolojilerle buluşturacaklarını” söyledi.

GEÇMİŞ DÖNEMDE HAYATA GEÇİRİLENLER…
TOSB 4’üncü Olağan Genel Kurulu’nda geçen döneme ilişkin şu bilgiler aktarıldı:
-TOSB’da, 2019 yılı sonrasında yaklaşık 200 bin metrekare üretim alanı inşa edildi ve atıl binalar fonksiyonel hale getirildi.
-Devletten alınan 1 milyon TL civarındaki destekle kurulan TOSB İnovasyon Merkezi’ne 4 yeni birim daha katıldı.
-TOSB ortak arıtma tesisinde atık suların geri kazanılmasıyla yılda 52 bin 560 metreküplük su tasarrufu sağlandı.
-TOSB profesyonellerine daha iyi hizmet sunmayı amaçlayan Performans Yönetim Sistemi 2021 yılında başladı.
-TOSB içerisinde yer alan otonom araç parkurunda üye firmaların çalışmaları ve otonom konulu etkinlikler devam etti.
-TOSB bünyesindeki elektrikli araç şarj istasyonu üyelerle birlikte dışarıdan gelenlerin kullanımına açık durumda.
-3D modelleme çalışmalarına imkan tanıyan tasarım ve eğitim atölye birimleri ile dijital dönüşüm ofisleri devreye girdi.
-2020’de pandemi sebebiyle online gerçekleşen 61 eğitime 500’ün üzerinde kişi katıldı.
-Gebze Teknik Üniversitesi’ndeki MBA programı üçüncü dönem mezunlarını verdi.
-Hatice Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki atölye ve tezgahların sayıları artırıldı; yenilenen kütüphaneye 1000 kitap bağışlandı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir