Connect with us

Finans & Ekonomi

KRİPTO PARADA EN ÇOK YAŞANAN SORUNLAR…

Şikayetvar (www.sikayetvar.com) sitesi, yatırımcıların gözdesi kripto para hakkında iletilen şikayetleri inceledi. Kripto para şikayetleri, geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 8 bin 619 arttı. Yatırımcılar en fazla kripto para borsası yükseldiğinde sistemin kapanmasından şikayetçi. 

Son yılların en popüler yatırım araçlarından kripto paralara ilginin artması bazı sorun ve yakınmaları  da beraberinde getirdi. Yatırımcıların daha ziyade “transfer işlemlerinin yavaşlığı  ve hesap kapatma işleminin yapılamaması” sorunlarını yaşadığı kaydedildi.

AVRUPA’DA EN ÇOK KRİPTO PARA KULLANILAN ÜLKE: TÜRKİYE
Dünya Ekonomik Forumu’nun araştırmasına göre; Türkiye, nüfusa oranla en çok kripto para kullanan ülkeler sıralamasında yüzde 16’yla dünyada 4’ncü, Avrupa’da ise ilk sırada yer alıyor. Ancak kripto paraya artan ilgi şikayet verilerine de yansıdı. Şikayetvar’a kripto-sanal-dijital para borsasıyla ilgili 2018’de 2 bin 40, 2019’da 734, 2020’de 7 bin 425 şikayet geldi.

ŞİKAYET ORANI YÜZDE 912 ARTTI
Kripto para ile ilgili 2019-2020 yılı verileri karşılaştıran Şikayetvar,  dijital para işlemlerine ilişkin şikayetlerin yüzde 912 oranında arttığını açıkladı. En çok şikayet Nisan 2020’de bildirildi. Yakınma mesajlarının sayısı 2021’in ikinci ve beşinci haftalarında zirveyi gördü.

HAFTADA 1056 ŞİKAYET
2021 Şubat’ta 2020 Şubat’a kıyasla kripto paraya dair şikayetler yüzde 8 bin 619 arttı. Geçtiğimiz yıl, haftada ortalama 139 şikayet bildirilirken sayı  2021’de 1056’ya ulaştı.

KRİPTO PARAYLA İLGİLİ EN ÇOK ŞİKAYET BİLDİRİLEN KONULAR
– Kripto para yükselince satım yapmaya, düşünce alım yapmaya firmaların engel olması.
– Transfer işlemlerinin yavaş olması, paranın hesaba geçmemesi
– Üye temsilcilerinin yatırım yapana kadar fazla ilgili davranıp zarara uğrayınca cevap vermemesi.
– Hesap kapatma işleminin yapılamaması.
– Sisteme giriş yapılamaması.
– Hesabın firma tarafından sıfırlanması.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Esra can

    27 Şubat 2021 at 11:57

    Bir kripto para kullanıcı olarak söylüyorum gerçekten sürekli aynı sorunları yaşamaktan çok sıkıldım.konu çok güzel ele alınmış.sorun umarım en kısa zamanda çözülür.teşekkürler

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir