Connect with us

Türkiye Gündemi

“TÜRKİYE’NİN EN ETKİLİ GENÇ LİDERLERİ” BU PROGRAMDA YETİŞİYOR….

Türkiye Bilişim Vakfı’nın “Türkiye’nin etkili genç liderlerini yetiştirme” prensibiyle faaliyetlerini sürdürdüğü platformu “Başlangıç Noktası Akademi” eğitimlere başladı. Eğitim programına 4600’den fazla başvuru alan akademi; katılımcılara burs olanakları ve staj imkanı da sağlıyor.

Başlangıç Noktası Akademi’sinin hayata geçirdiği eğitim programı;  üniversitelerin 3 veya 4’üncü sınıflarında eğitim gören topluma ve doğaya fayda sağlama yaklaşımına sahip gençlere ulaşılmasını hedeflemekte.

Faruk Eczacıbaşı-Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı

Faruk Eczacıbaşı-Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı

“192 ÜNİVERSİTEDEN BAŞVURU ALDIK”
Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, “Sürdürülebilirlik”, “Dijital Okuryazarlık ve Gelişen Teknolojiler”, “CV Hazırlama ve Mülakat Simülasyonları”, “Girişimcilik” eğitimlerinin yanı sıra mentorluk ve staj imkanı sunan platforma; 192 üniversitenin 300’ü aşkın bölümünden 4600’den fazla öğrencinin başvurduğunu söyledi.

“EĞİTİM 4 AY SÜRECEK”
Öğrencilerin 4 ay sürecek kapsamlı bir eğitim sürecinden geçeceklerini ifade eden Eczacıbaşı,  “Yaklaşık 4 ay sürecek ilk eğitim sürecimize; 18 farklı şehirden, 31 farklı üniversite ve 24 farklı bölümden 41 öğrenciyi kabul ettik. Türkiye’nin hatta dünyanın geleceğinde söz sahibi olacak düşünce gücüne sahip bireyleri desteklemek üzere geliştirdiğimiz bu programda gençlerimiz, okulda görmeye alışık olmadığı fakat dijital dönüşüm çağında ihtiyaç duyacağı birçok yetkinliği, düşünce liderlerinin ağzından dinleme fırsatı bulacaklar.” dedi.

“BURS VE STAJ İMKANI DA SUNULACAK”
Eczacıbaşı, eğitmenlerin girişimciler, akademisyenler, düşünce liderleri, danışmanlar ve şirket yöneticilerinden oluştuğunun altını çizdi: “Örneğin blockchain üzerine bir eğitimi bu alanda hizmet veren yetkili kişi anlatırken, mülakatlara hazırlık eğitimini deneyimli insan kaynakları çalışanları verecek. Eğitim bitiminde staj ve networking imkanlarıyla süreç devam edecek. Tamamen ücretsiz eğitimler etkili genç liderlere burs da sağlayacak.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir