Connect with us

Gündem

TÜRKİYE’NİN EN HIZLI BÜYÜYEN TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ…

Deloitte’in 15’incisini düzenlediği “Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nın” kazananları açıklandı. Bu seneki ödül törene, Covid-19 salgını sebebiyle online gerçekleşti. Yüzde 10 bin 632’yle “Yolcu360” Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi oldu. 

Facebook’un desteğiyle bu yıl 15’incisi hayata geçirilen Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nda yüzde 10 bin 632 büyüyerek zirvede yer alan Yolcu360’ı, sırasıyla yüzde 3 bin 404’le Zero Density ve yüzde 3 bin 277’yle  BluTV takip etti. İlk 50’ye adını yazdıran şirketler Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’yı kapsayan EMEA Fast 500 Programı’na aday olmaya hak kazandı.

İLK KEZ “RUNNER UPS” ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Son dört senelik net satış gelirlerinin büyüme oranı dikkate alınarak belirlenen Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nda bu yıl ilk kez “Runner Ups” ödülleri de verildi. Yerel ve global teknoloji şirketlerinin tanıtımına destek amacıyla; 3 yıldan uzun süredir hizmet veren firmaların değerlendirmeye alındığı “Runner Ups” ödüllerinde birincilik ödülü yüzde 4921’lik bir büyüme ile İstegelsin’e takdim edildi.

50 MİLYON EURO ÜZERİ GELİRİ OLANLARA “BIG STARS”
Programda bu sene ikinci kez Facebook ‘Women in Tech’ ve ‘Cross-Border’ özel ödülleri de dağıtıldı. Kadının teknoloji sektörüne katılımını ve yönetimde söz sahibi olmasını destekleyen Aköde-Tosla ‘Women in Tech’ ödülüne layık görülürken, cirosunun önemli bir bölümünü yurt dışı operasyonlardan elde eden teknoloji şirketlerine verilen ‘Cross-Border’ ödülünün sahibi ise Teknasyon oldu. 2019 mali yılı süresince gelirleri 50 milyon Euro ve üzeri teknoloji şirketlerinin listelendiği ‘Big Stars’ ödülünü ise Aselsan, Aselsannet, Karel, İnnova Bilişim Çözümleri ve Logo Yazılım aldı.

Metin Aslantaş-Deloitte Türkiye Ortağı ve TMT Endüstrisi Lideri

Metin Aslantaş-Deloitte Türkiye Ortağı ve TMT Endüstrisi Lideri

“TÜRKİYE’NİN HIZLI BÜYÜYEN TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ BELİRLENİYOR”
Deloitte Türkiye Ortağı ve TMT Endüstrisi Lideri Metin Aslantaş, Deloitte Teknoloji Fast 50 Programı ile geleceğin şirketlerine destek olup; onların kurumsallaşmasına yardım etmek hedefiyle 15 yıldır Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin belirlendiğini kaydetti.

“2020’DE İŞ HAYATI DEĞİŞTİ”
2020 yılında iş hayatında yaşanan değişimlere dikkat çeken Aslantaş şunları dile getirdi: “2020 yılında iş hayatı tahmin edilemez ve muhtemelen geri dönülemez şekilde değişti. İletişim ve teknoloji şirketleri, günlük hayatın vazgeçilmezleri olmaya başladı. Fast 50’nin bu yılki teması hızlı ve devamlı. Biz de Fast 50’yi hızla ve devamlı olarak dönüştürmeye çalışıyoruz. İyi fikirlerin vücut bulduğu bu şirketlere ulusal ve uluslararası yatırımcıların ilgisi artıyor. Gelecek yıllarda Türkiye’deki birleşme ve satın alma aktivitesinin teknoloji firmalarına odaklanacağını düşünüyorum.”

İlke Çarkçı Toptaş-Facebook Türkiye Ticari Direktörü

İlke Çarkçı Toptaş-Facebook Türkiye Ticari Direktörü

“EKONOMİYE KATKI SAĞLAMAYI AMAÇLIYORUZ”
Facebook Türkiye Ticari Direktörü İlke Çarkçı Toptaş ise  “Global bir teknoloji şirketi olarak, sunduğumuz çeşitli programlarla Türkiye’de her ölçekten işletmenin büyüyerek ülke ekonomisine fayda sağlaması için çalışıyoruz.” dedi.

Toptaş,  “kurumlara ulusal ve uluslararası düzeyde marka bilinirliği oluşturma ve yeni iş birlikleri” fırsatı sunduğunun altını çizdiği Deloitte Teknoloji Fast 50 programını da bu çerçevede değerlendirdiklerini söyledi: “Program kapsamında sunduğumuz ‘Cross-Border’ ve ‘Women in Tech’ özel ödülleri de bu desteğimizin önemli birer parçası. Facebook olarak, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketinin önümüzdeki yıllarda da benzer sektörlerden farklı şirketlere de yol gösterme konusunda katkı sağlayacağını umuyoruz.”

 

2020 Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nda ilk 10’a giren şirketler:

Sıra Kurum Adı Büyüme Oranları Faaliyet Alanı
1 Yolcu360 %10632 Yazılım
2 Zero Density %3404 Yazılım
3 BluTV %3277 Medya ve Eğlence
4 Finartz %2478 Finans Teknolojisi
5 Architecht %1717 Yazılım
6 Pixery %1552 Yazılım
7 PAYTR %1437 Finans Teknolojisi
8 Procenne %1182 Donanım
9 Otelz.com %1138 Yazılım
10 Obilet.com %1004 Yazılım

 

Runner Ups kategorisinde yer alan 5 şirket:

Sıra Kurum Adı Büyüme Oranları Faaliyet Alanı
1 İstegelsin %4921 Yazılım
2 Bonegraft %2114 Biyomedikal
3 Chomar %946 Yazılım
4 NETSYS %744 Bilişim Hizmetleri
5 Twin Science %420 Yazılım

 

Big Stars ödülünün kazananları:

Sıra Kurum Adı Faaliyet Alanı
1 Aselsan Haberleşme
2 Aselsannet Haberleşme
3 Karel Haberleşme
4 İnnova Yazılım
5 Logo Yazılım Yazılım

Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye 2020 kazananları ile ilgili detaylı bilgi: https://www2.deloitte.com/tr/tr/pages/technology-media-and-telecommunications/articles/technology-fast-50-2020.html adresinde.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir