Connect with us

Gündem

“TARIMDA TEKNOLOJİK VE İNOVATİF ÇÖZÜMLER” YARIŞMASI…

Teknolojide Kadın Derneği (WTECH), sürdürülebilir tarıma katkı sağlayan kadın girişimcileri “Tarımda Teknolojik ve İnovatif Çözümler” yarışmasıyla destekliyor. 10 Şubat’ta başvuruları başlayan yarışmaya, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğini alan üniversite öğrencileri ile kadın liderli erken aşama tarım girişimcileri 19 Mart’a kadar kaydolabilecek.

Tarımda dönüşüm meydana getirip yenilikçi çözümler geliştiren girişimcileri destekleyecek yarışmayla aynı zamanda gençlerde “sürdürülebilirlik”, “takım çalışması”, “proje geliştirme”, “sorun çözme”, “liderlik ve sorumluluk alma” bilincinin geliştirilmesi de amaçlanıyor.

İKİ AYRI KATEGORİDE YARIŞACAKLAR
“Üniversite” ve “Girişimci” olmak üzere iki ayrı kategoride 10 Şubat 2021 – 7 Nisan 2021 tarihleri arasında düzenlenecek yarışma için başvurular 19 Mart 2021’e kadar devam edecek. Yarışma kapsamında 27 Mart 2021’de bir günlük online girişimcilik eğitimi, 3 Nisan 2021 ve 4 Nisan 2021’de iki günlük online girişimcilik kampı düzenlenecek. Girişimcilik kampında “iş modeli”, “pazarlama”, “ürün ve hizmet geliştirme ile strateji” ve “iş geliştirme” başlıkları altında mentor görüşmeleri yapılarak projelerin gelişimi desteklenecek.

HEDEF KİTLE: KADIN GİRİŞİMCİLER
Hedef kitlesi; kadın mühendisler, kadın mühendislik öğrencileri, kadın girişimciler, kadın çiftçiler, üniversiteler, kamu, ilgili sivil toplum kuruluşları olan yarışmaya adaylar;
-İleri teknik ve teknoloji kullanımı ile tarımsal üretimde verimliliğin, kalitenin ve karlılığın artırılması
-Tarımsal üretimde verimliliğin, kalitenin ve karlılığın artırılması konusunda yeni teknik ve teknolojilerin geliştirilmesi
-Satış fiyatları ve alternatif pazarlama kanalları sağlaması
-Planlama ve desteklerin organize edilmesi
-İklim değişikliği risklerinin yönetilmesi
-Gıda güvenliği ve izlenebilirliği  konu başlıkları altında katılacaklar.

BİRİNCİYE 100 BİN TL
Tarım ve Orman Bakanlığı desteğiyle düzenlenen yarışmada; girişimci kategorisinde birinci seçilen ekibe 100.000 TL, üniversite öğrencileri kategorisinde birinciye 30.000 TL, ikinciye 10.000 TL, üçüncüye ise 5.000 TL para ödülü verilecek.

Zehra Öney-Teknolojide Kadın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Zehra Öney-Teknolojide Kadın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

“TARIMDA KADIN GÜCÜNÜ ORTAYA KOYACAK”
Teknolojide Kadın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney proje sayesinde tarımda çalışan kadın gücünü artıracaklarını söyledi: “Wtech olarak çok genç bir dernek olmamıza rağmen hızlı bir şekilde toplumun geleceği için katma değer yaratacak projeler geliştiriyoruz. Bu kapsamda “Tarımda Teknolojik ve İnovatif Çözümler Yarışması”nın Türkiye’de tarımın ve tarımda kadının gücünü ortaya koyacağına inanıyoruz. Türkiye’de var olan 10 milyon kadın istihdamı içinde tarımda çalışan 2,2 milyon kadınımızın gücünü ve görünürlüğünü artıracak bu proje, teknolojinin mutfağında üreten kadın sayısını da artırarak sektörde çeşitlilik yaratarak dernek olarak bizi amacımıza bir adım daha da yaklaştıracaktır.”

Yarışmayla ilgili tüm detaylar ve başvuru formu: https://tarimdakadinliderler.com/ sitesinde.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir