Connect with us

Gündem

İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜ “ÖZBEKİSTAN HEDEFİNİ” BÜYÜTTÜ…

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) 2021’in ilk sanal ticari organizasyonunu 25-28 Ocak 2021 tarihlerinde Özbekistan’la yaptı. Programa katılan iş adamları; Özbekistan’la ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik temaslarda bulundu.

Zoom üzerinden gerçekleşen etkinliğe Türkiye’den katılan 20 firma; Özbekistan İklimlendirme Sektöründen (HVAC Sektörü) “ithalatçı”, “inşaat ve taahhüt hizmetleri” ile “danışmanlık” alanlarından 77 firma yetkilisiyle görüştü.

TOPLANTILARIN ARDINDAN TELAFİ GÖRÜŞMELERİ…
Türk firmalarının “ısıtma”, “soğutma”, “tesisat”, “havalandırma” ve “klima” ürün gruplarında katıldığı organizasyon; 25 Ocak’ta Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Taşkent Ticaret Müşaviri Abdullah Yavuz Türker, İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, İSİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Heyet Başkanı Levent Aydın ile heyet katılımcısı firmaların temsilcilerinin yer aldığı bilgilendirme toplantısıyla başladı. 26-27-28 Ocak tarihlerindeki ikili iş görüşmelerinin gerçekleştirildiği toplantılardan sonra telafi görüşmeleri de yapıldı.

Levent Aydın-İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Özbekistan Sanal Ticari Heyet Başkanı

Levent Aydın-İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Özbekistan Sanal Ticari Heyet Başkanı

“HER YIL 1,8 MİLYAR DOLAR İTHALAT”
İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Özbekistan Sanal Ticari Heyet Başkanı Levent Aydın, Özbekistan pazarındaki fırsatlara işaret etti: “Her sene yaklaşık 1,8 milyar dolar iklimlendirme sektörü ithalatı yapan Özbekistan, Türkiye için çok ciddi bir pazar. Türk İklimlendirme Sektörü, şu anda Özbekistan’ın iklimlendirme sektörü ithalatının yüzde 8’ini karşılıyor. Sanal heyet organizasyonumuza katılan üye firmalarımız bu görüşmelerde ihracata dönüşecek birçok bağlantı gerçekleştirdi.”

“PAZAR PAYINI ARTIRMAK İSTİYORUZ”
Bu yıl içinde Özbekistan’daki pazar paylarını artırmak istediklerinin altını çizen Aydın: “Özbekistan’da 2021 yılı için pazar payımızı yüzde 10 seviyelerine çıkarmak istiyoruz. Covid-19 salgınından sonra ülkeler ve sektörler arası ilişkilerin daha da yukarılara çıkacağını ve ihracat hedeflerimizi daha da yükselteceğimizi düşünüyoruz. Firmalarımız için görüşmelerin ihracata dönmesi amacıyla toplantılar ardından da firmalarımıza desteğe devam edeceğiz.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir