Connect with us

Türkiye Gündemi

EN ÇOK HANGİ KAHVEYİ TÜKETİYORSUNUZ?

Kahve, günlük hayatta en çok tercih edilen içeceklerden biri. Yeni nesil kahvecilik akımlarıyla birlikte kahve dükkanlarında birçok farklı türüne rastlıyoruz. Türkiye’nin ilk 5’inci nesil kahvecisi Kaave Roastery’nin Yönetim Kurulu Üyesi Doğa Kaya, kahve çeşitleri hakkında mekan edilenleri anlattı. 

Farklı damak tatlarına hitap eden pek çok kahve hazırlandığını belirten Kaave Roastery Yönetim Kurulu Üyesi Doğa Kaya “en çok espresso ve ristretto bazlı kahvelerin tercih edildiğini” söyledi.

Doğa Kaya-Kaave Roastery Yönetim Kurulu Üyesi

KAHVENİN ÖZÜ: ESPRESSO
Kaya, espressonun kahvenin özü olduğunu ifade etti: “İtalyanların kahve geleneğinden gelen espresso bazlı kahvelerin temelini oluşturan içecektir. Ristretto da espressonun özüdür. Espressoya göre daha yoğun ve aromatiktir.”

AMERICANO, MACCHIATO, LATTE…
En sık tercih edilen; americano, latte ve macchiatonun espresso bazlı hazırlandığını söyleyen Kaya: “Americano daha sert ve sade kahve sevenlerin tercih ettiği klasik bir kahve. Macchiato espressonun üzerine benek görünümü oluşturacak şekilde süt kreması konularak yapılıyor ve içimi klasik espressoya göre daha kolay. Latte ise daha yoğun sütlü ve süt köpüğü olan hafif kahve sevenlerin favori içeceği.” dedi.

“CAPPUCCINO VE FLAT WHITE DA TERCİH EDİLİYOR”
Kaya, espresso bazlı kahveler arasında cappuccino ve Flat White’ın da sıklıkla tercih edildiğini dile getirdi: “Double shot ristretto ile sütün karışımıyla cappuccino elde ediyoruz. Latteye göre kreması daha kalın hazırlanan cappuccino, kıvamlı kahve sevenlerin ilgisini çekiyor. Double ristretto ile ince kremalı ısıtılan sütle hazırlanan Flat White’ı ise içimi rahat, fakat kahve aromasını daha yoğun almak isteyenler tercih ediyor.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir