Connect with us

Finans & Ekonomi

ZES’TEN HER İLDE ELEKTRİKLİ ARAÇLARA SARJ İMKANI…

Zorlu Enerji yatırımlarından Zorlu Energy Solutions (ZES), elektrikli araç şarj istasyonu ağını 81 vilayete yaydı. Türkiye genelinde 420’yi aşkın lokasyonda ve 710’dan fazla araca aynı anda hizmet veriyor.

 

Gerçekleştirdikleri son yatırımlarla Türkiye’nin her ilinde elektrikli otomobillerin kesintisiz sürüş keyfi için gereken altyapıyı hazırladıklarını ifade eden Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak, “ZES markamızla elektrikli otomobil pazarını yakından takip ediyor ve bu araçların ülkemizdeki devinimini hızlandırarak karbon salınımının azaltılmasına katkı sağlamak istiyoruz.” dedi.

Sinan Ak-Zorlu Enerji CEO’su

KARBON SALINIMI AZALTILMASINDA BÜYÜK ADIM
“Elektrifikasyon, dijitalizasyon ve otomasyon kulvarında hızla ilerleyen” enerji sektörünün “iklim kriziyle mücadele kapsamında dekarbonizasyon odaklı iş yapış biçimlerini hızla hayata geçirdiğini” belirten Ak; elektrikli araçların, şehirlerdeki karbon salınımının azaltılmasında en büyük adımlardan biri olduğunu vurguladı.

“81 İLİ ŞARJ İSTASYONLARIYLA DONATTIK”
Zorlu Enerji’nin bu alanda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini söyleyen Ak, 2018 yılında faaliyete başlattıkları ZES’le elektrikli otomobillerin Türkiye’deki devinimini hızlandırarak karbon salınımını azaltmayı hedeflediklerini kaydetti: “Bu hedef doğrultusunda yaptığımız çalışmalar sonucunda, bugün 81 ilin tamamını elektrikli otomobil şarj istasyonu ile donatmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yerli elektrikli otomobilin tanıtımıyla birlikte elektrikli araçlara ilgi artarken biz de şarj istasyonu konusundaki gerekli yatırımları yaparak ülkemizin dört bir yanındaki elektrikli otomobil sahiplerine kesintisiz sürüş keyfi sağlıyoruz. Altyapı çalışmalarımızı büyük oranda tamamladık, artık elektrikli otomobilleri ülkemizde daha yoğun bir şekilde görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Zorlu Energy Solutions (ZES) elektrikli araç şarj istasyonları, 81 vilayetteki 420’yi aşkın lokasyonda 710’dan fazla araca aynı anda hizmet veriyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir