Connect with us

Finans & Ekonomi

ULUSLARARASI YATIRIM İÇİN UMUT ZİRVESİ!

40’ıncı kuruluş yıldönümünü kutlayan Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nce (YASED) ilki düzenlenen Uluslararası Yatırım Zirvesi, 7-11 Aralık 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek.

 

Açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı Uluslararası Yatırım Zirvesi’nin ana sponsorluğunu SOCAR Türkiye üstlendi. Diğer sponsorlar ise SAP, Boeing, Fiat, Kale Grubu, Oyak Renault Otomobil Fabrikaları ve PepsiCo.

Zaur Gahramanov-SOCAR Türkiye CEO’su

“HEM YATIRIMCILAR HEM DE ÜLKELER AÇISINDAN ÇOK DEĞERLİ”
SOCAR Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov, Uluslararası Yatırım Zirvesi’nin “hem yatırımcılar hem de ülkeler açısından” çok değerli olduğunu söylüyor: “Covid-19 ile artık ‘yeni normal’ diye bir kavramı konuşur olduk. Yatırımcıların, ‘yatırımda yeni normal ne olacak, bundan sonra hangi sektörlere yatırım yapmak öncelik taşıyacak, ülkelerin yeni destek politikaları ne olmalı’ gibi sorulara yanıt aradığı bir dönemdeyiz. Büyük, küçük her şirketin dijital dönüşümünü zorunlu kılan, özellikle büyük projelerde entegrasyonun ağırlığının arttığı bir süreç yaşıyoruz. Bu nedenle uluslararası yatırım dünyasından önemli isimlerin katılacağı YASED’in Zirvesi’ni çok önemsiyor ve önümüzdeki dönemde öngördüğümüz yatırımlarımız için bizlere ufuk açacağını düşünüyorum.”

Uğur Candan-SAP Türkiye Genel Müdürü

“TÜRKİYE, ORTA VE UZUN VADEDE DEĞERLİ BİR YATIRIM ÜSSÜ”
SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, “küresel yatırım trendlerinin tartışılacağı ve konunun tüm paydaşlarının bir araya geleceği platformların” Türkiye’nin daha büyük atılımlar yapabilmesi için önem taşıdığını vurguluyor: “Bu bakış açısı ile YASED Uluslararası Yatırım Zirvesi’ne destek vermekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin jeopolitik konumu, genç nüfusu ve büyüme potansiyeli ile orta ve uzun vadede değerli bir yatırım ortamı sunduğuna inanıyoruz. 2013 yılında Teknopark İstanbul’da kurulan Yazılım Geliştirme Merkezi’miz de SAP’nin Türkiye ekonomisine duyduğu güvenin önemli bir göstergesi. Avrupa’nın en değerli markası olarak yüksek teknolojiler ile yazılım ve uygulamalarımızı ‘dünyayı daha yaşanılır kılmak ve insan hayatını iyileştirmek” için geliştiriyoruz.”

Cengiz Eroldu-Tofaş CEO’su

“TÜRKİYE’NİN REKABETÇİLİĞİ EN ÜST DÜZEYE ÇIKARILMALI”
Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “yeni teknolojilerin meydana getirdiği değişimin, belirsizliklerin artmasının, ticaret savaşlarının keskinleşmesinin ve Covid-19 salgını sürecinin” küresel yatırım ortamının daha da sertleşeceğini işaret ettiğine dikkat çekiyor: “Bu baskılar altında küresel tedarik zincirlerinin yeniden şekillenmesi Türkiye’nin rekabetçiliğinin en üst düzeye çıkartılmasını kritik hale getirmiştir. Böyle bir dönemde hükümet temsilcilerinin yatırımcıların ve uzmanların, geleceğe yönelik diyalog ortamı yaratacak bu zirvede buluşmalarının, yatırımlara devam etme kararlılığını ortaya koymak ve yatırım ortamını iyileştirmek üzere yapılması gerekenleri tanımlamak için iyi bir fırsat oluşturacağına inanıyoruz.”

Osman Okyay-Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı

“RASYONEL BİR PROGRAMLA GERÇEK BİR YATIRIM SEFERBERLİĞİ BAŞLATILMALI”
Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, Covid-19 salgını döneminin getirdiği küresel gelişmelerin Türkiye’ye “rasyonel bir programla gerçek bir seferberlik başlatmak için” büyük bir fırsat sunduğunun altını çiziyor: “Böyle bir ortamda dünyanın önde gelen uluslararası yatırımcılarının, YASED’in ilk defa düzenlediği Uluslararası Yatırım Zirvesi’nde bir araya gelecek olması çok kıymetli. Sanayiye gönül vermiş, 63 yıldır ülkemizde üretim ve yatırımın artmasına gayret gösteren bir grup olarak, YASED’in böyle kritik bir zamanda hayata geçirdiği zirveyi, yatırım ortamını iyileştirmek ve ülkemize daha çok yatırım gelmesini teşvik etmek amacıyla önemli bir adım olarak görüyor, bu kıymetli buluşmaya katkı vermekten büyük memnuniyet duyuyoruz.”

Ece Aksel-PepsiCo Genel Müdürü

“ZİRVE, TÜRKİYE’YE YENİ YATIRIM FIRSATLARI MEYDANA GETİRECEK”
PepsiCo Genel Müdürü Ece Aksel, “Uzun vadeli bir yatırımcı olarak YASED ile birlikte ülkemizde uluslararası yatırımın gelişmesine ve sürdürülebilirlik gündemine katkı sağlayacak pek çok çalışma gerçekleştirdik. Zirvenin ülkemize yeni yatırım fırsatları yaratacağına ve mevcut yatırımların arttırılmasına katkıda bulunacağına gönülden inanıyor, YASED’in 40. yılını kutluyoruz.” diyor.

 

 

 

 

Zirveyle ilgili detaylar https://www.yasedinternationalinvestmentsummit.org/  adresinde.

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir