Connect with us

Finans & Ekonomi

ELEKTRİKLİ BİSİKLET BATARYASI TAMAM, SIRA OTOMOBİLDE…

Türkiye’nin öncü teknoloji firmalarından Vestel, ilk yerli elektrikli bisiklet bataryasının üretimine başladı. Firma; geçtiğimiz yılki IFA’da defa görücüye çıkan bataryanın bisiklet üreticilerine kalite, maliyet, teslimat süreleri ve satış sonrası hizmetlerde artı avantajlar sunduğunu kaydediyor.

 

Büyük şehirlerin en önemli problemi trafik sebebiyle ve bunun yanı sıra sağlıklı yaşam bilincinin de artmasıyla elektrikli bisiklete talep çoğaldı. Bu araçtaki önemli unsurlardan biri de batarya. “Donanım, yazılım, mekanik tasarımları” ile “üretim ve test altyapısı” Vestel mühendislerince geliştirilen bataryalar; güvenilirliği, uzun ömürlü kullanım imkanı ve online servis hizmetiyle öne çıkıyor. İlk siparişini ünlü bisiklet firması Salcano’dan alan Vestel, yerli bisiklet üreticilerine ve tüm dünyaya batarya üretmeyi hedefliyor.

YÜKSEK GÜVENLİK SAĞLIYOR
Özellikleri ve tasarımıyla müşterilerin beğenesini toplayan EN50604-1 güvenlik sertifikalı bataryalarda, yüksek enerji yoğunluğuna sahip NCA hücreler kullanıyor. Bluetooth üzerinden batarya-cep telefonu bağlantısıyla online servis hizmetine imkan veren sistem, kullanıcının bataryanın durumunu mobil uygulama ile takip edebilmesini sağlıyor. Bataryanın ayrıca IP66 seviyesinde su geçirmez tasarımıyla EN50604-1 onayının gerektirdiği şok, darbe ve ezilme testlerinden başarıyla geçtiği belirtildi.

Turan Erdoğan-Vestel CEO’su

“EN İYİ VE EN YENİYİ TASARLAMAYA ODAKLANDIK”
Teknolojide daima en iyi ve en yeniyi tasarlamaya odaklandıklarını vurgulayan Vestel CEO’su Turan Erdoğan şunları söyledi: “Akıllı Evler, Akıllı Şehirler ve Nesnelerin İnterneti konsept çatısı altında hem birbirleriyle haberleşebilen hem de mobil cihazlar aracılığıyla kontrol edilebilen akıllı ürünleri piyasaya sunarak, tüketici deneyimine değer katacak teknolojileri geliştiriyoruz. Ülkemizin Akıllı Şehirlerinde Vestel’in imzası olacak. Geçtiğimiz sene görücüye çıkardığımız Vestel tasarım ve donanımına sahip bisiklet bataryalarımızın üretimine başladık. Bisiklet bataryalarımızı bisiklet üreticileri ve e-bisiklet sistem üreticilerinin kullanımına sunarak sektörde bir ilke imza atmış olduk.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
1 Comment

1 Comments

  1. Sebahattin Gülseven

    23 Ekim 2020 at 16:30

    vaaaaay
    Karacaoğlan boşuna dememiş delikli demir çıktı mertlik bozuldu diye ver. bataryadan gücü yorulmadan bisiklet kullan

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir