Connect with us

Finans & Ekonomi

KAMU İHALELERİNDE KADIN GİRİŞİMCİLERE YASAL DESTEK ARAYIŞI…

KAGİDER koordinatörlüğünde, KAİSDER ve BUİKAD’ın ortaklaşa yürüttüğü “İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı” projesi hayata geçiyor. Kadın girişimcilerin “iş pazarlarına kolayca ulaşmaları ve iletişim ağını güçlendirmeleri” amacıyla hazırlanan proje kapsamındaki arama konferanslarının ilkinde “ticaret kanunu, kamu ihale kanunu, cinsiyet eşitliği, istihdam ve emek piyasası” gibi konu başlıkları ele alındı.

 

 

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve KAİSDER ile BUİKAD’ın iş birliğiyle hazırlanan “İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı” (Women Business Network W-BUN) projesi kadın girişimcileri bir araya getiriyor.

Türkiye Kadın Girişimleri Derneği (KAGİDER) koordinesiyle yürüyen proje dahilindeki arama konferanslarının ilkinde STK temsilcileri, banka, kamu ve akademisyenler “daha fazla kadın girişimcinin kamu ihalelerinde yer almalarını sağlamak amacıyla TBMM’ye sunulacak yasa teklifi” için görüşlerini paylaştı. 1 Ekim’de dijital ortamda gerçekleşen toplantıda “iş dünyasında kadının güçlendirilmesi, ticaret kanunu, kamu ihale kanunu, cinsiyet eşitliği, istihdam ve emek piyasası” gibi konu başlıkları ele alındı.

KADIN GİRİŞİMCİLERE PORTAL DESTEĞİ
Proje, Türkiye’nin dört bir yanındaki kadın girişimcileri www.ticaretinkadinlari.com sitesinde buluşturacak. Bu portal kadın iş insanlarının “kamu ve özel sektörün mal ve hizmet satın almak için düzenlediği ihalelerde başarılı olabilmeleri, gerekli bilgilere ve pazarlara ulaşabilmeleri için” güçlü bir kaynak olacak.

KAGİDER Başkanı Emine Erdem, projenin “aynı çatı altında toplayacağı kadın girişimciler ve kadın girişimci örgütleri arasında bir iletişim ağı oluşturacağını” ve “iş dünyasındaki kadınların ihtiyaç duyduğu bilgilere ve iş pazarlarına ulaşmalarını sağlayacağını” söyledi.

“DÜNYA KAMU İHALELERİNDE KADIN GİRİŞİMCİ PAYI YÜZDE 1”
Kadın girişimcilerin sektör içi rekabette eşit derecede yer alabilmeleri amacıyla bir yasa önerisi hazırlayacaklarına kaydeden Erdem, şunları dile getirdi: “Dünyadaki kamu ihale sözleşmelerinin sadece yüzde 1’ kadın girişimcilerle imzalanıyor. Bu üzerinde çalışılması gereken çok önemli bir konu bugün bir çok ülke bu konuda yeni çalışmalar hayata geçirdi ve bu sayede kadın girişimciliği konusunda ciddi atılımlar yaşandı. Ülkemizin potansiyeli çok yüksek biz de hazırlayacağımız yasa taslağı önerisi ile kadınlarımızın kamu ihalelerinde daha fazla yer almaları konusunda öncülük edeceğiz.”

“KADINDAN ALMALI, MEMLEKET KAZANMALI”
Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Başkanı Oya Eroğlu ise “İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı” projesinin Covid-19 pandemisi sürecinde daha da anlam kazandığını belirtti. Projenin paydaşı olmaktan gurur duyduklarını ifade eden Eroğlu, “Projede vurguladığımız gibi ‘kadından almalı memleket kazanmalı’ diyoruz.” dedi.

“İŞ DÜNYASINDA KADIN İLETİŞİMİNİ GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUZ”
İş dünyasında kadın iletişimi ve kadın işbirliğinin önemine değinen Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER) Başkanı Göknur Atalay da projenin hedeflerinden birinin iş dünyasında kadının güçlendirilmesi ve ticari yönden geliştirilmesine yönelik çalışmalar olduğunun altını çizdi. Atalay iş birliği içindeki üç kadın derneğinin bu faaliyetlerin kanunlarla desteklenmesi için çaba gösterildiğini ve “tüm güçlü kadınları aynı çatı altında toplayıp, iş dünyasında kadın iletişini güçlendirmeyi” hedeflediğini vurguladı.

Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER) Başkanı Göknur Atalay, Türkiye Kadın Girişimleri Derneği (KAGİDER) Başkanı Emine Erdem ve Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Başkanı Oya Eroğlu.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir