Connect with us

Politik - Analiz

“100 YIL SONRA TEKRARLANAN EMPERYALİST SALDIRININ SEBEBİ MAVİ VATAN”

Almanya’nın Atina Büyükelçisi Ernst Reichel’in “Avrupa Birliği yakında Türkiye’ye sopasını gösterecek.”; ABD Senatörü Bop Menendez’in ise “Açıkça konuşalım. Ege’yi tartışmaya açan tek ülke Türkiye. Bu sular Yunanistan’a ait. Bu sular Yunanistan’a ait ve ABD Dışişleri Bakanlığı, kesin surette ve açık bir şekilde Türkiye’nin bölgedeki gerginlikten tek başına sorumlu olduğunu ifade etmelidir.’’ dediğini hatırlatan Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, “Emperyalizm 100 yıl sonra tekrar Türk Milleti’ne neden sopa gösteriyor?” diye sordu. Ardından şu cevabı verdi: “Türkiye Mavi Vatanını savunduğu için.”

 

Denizlerdeki misak-i milli: Mavi Vatan.

1979-2005 arasında Deniz Kuvvetleri Dergisi’nde 22 makalesi yayımlanan ve 2003-2010 döneminde başta “Karadeniz’de Deniz Güvenliği” konusunda 30’a yakın uluslararası konferansta bildiri sunan Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, emperyalist güçlerin fikir babası olduğu “Mavi Vatan” doktrini savunulduğu için 100 yıl sonra Türk Milleti’ne yeniden “sopa göstermeye” kalktığını dile getirdi.

“MAVİ VATAN, TÜRKİYE’YE EGE VE AKDENİZ’DE ÇİZİLEN SINIRLARA BAŞKALDIRIDIR”
Gürdeniz, veryansıntv.com adlı internet sitesindeki “Mavi Vatan’a emperyalist saldırılar” (20 Eylül 2020) başlıklı yazısında “Mavi Vatan, ABD ve AB’nin 21. Yüzyıl’da Türkiye’ye Ege ve Akdeniz’de çizdiği sınırlara bir başkaldırıdır. Bir manifestodur. Anadolu’ya sıkıştırılmaya, Ege’den Akdeniz’e çıkışın kapanışına, Akdeniz’de Antalya Körfezi’ne hapsedilmeye bir meydan okumadır. Büyüyen bir bedene dar gelen bir elbiseyi zorla giydirmeye direnmedir. Kafese sokulmaya çalışılan bir aslanın karşı koymasıdır.” dedi.

Cem Gürdeniz-Emekli Tümamiral

ZANNEDİYORLAR Kİ BU MEYDAN OKUMALARLA RIZA GÖSTERİLECEK”
Son günlerde emperyalizm “yerli işbirlikçileri ile Mavi Vatan’a saldırı dozunu ve kapsamını” artırdığını ifade eden Gürdeniz, şunları kaydetti: “AB Komisyonu, AB Parlamentosu, Fransa ve ABD’den her seviyede yönetici kadroların Türkiye ve Mavi Vatan karşıtı söylemleri başta ABD olmak üzere Türkiye aleyhinde tavsiye sunan ‘düşünce kuruluşlarının’ dokümanlarının çoğalması medyanın vaka-ı adiyane haberleri arasına girdi. Zannediyorlar ki bu meydan okumalar, tehditler ile Türk halkı devletiyle birlikte sindirilecek ve Ege’de Türk Milleti’ni kıyılara hapseden, Doğu Akdeniz’de hakkımız olan kıta sahanlığının neredeyse dörtte üçünü çalan Seville Haritasına razı edilecek ve son tahlilde 21. Yüzyıl’da okyanus ve denizlerden koparılarak Anadolu’ya hapsedilmeye rıza gösterecek.”

“EMPERYALİZME DUR, CELLADINA AŞIK ATLANTİKÇİLERE YETER ARTIK DİYELİM”
Balyoz davasında yargılanan isimler arasında yer alan Gürdeniz, “Emperyalizme dur diyelim!” çağrısında bulundu: “Utanç duymayı bile beceremeyen içimizdeki hainlere, celladına aşık Atlantikçilere yeter artık diyelim! İktidar ve muhalefete bir araya gelmeyi öğretelim. Jeopolitik çıkarların torunlarımızın geleceği olduğunu anlatalım. Mavi Vatan’ın ve denizcileşmenin geleceğimiz, savunmamız, güvenliğimiz, refah ve mutluluğumuz için ne denli önemli olduğunu, esnafa, işçiye, köylüye, memura, zanaatkara, sanatçıya, iş adamına, öğretmene, çocuğa, öğrenciye, kadına, erkeğe, gence, yaşlıya kısacası herkese anlatalım. Zira emperyalist saldırılar devam edecektir. 100 yıl önce denediler. Yine deneyecekler. Zaman Mustafa Kemal Atatürk ışığında birleşme zamanıdır. Muhtaç olduğumuz kudret onun dediği gibi damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Tarihimiz ise pusulamızdır.”

 

Yazının tamamını okumak isteyenler için: 

https://www.veryansintv.com/mavi-vatana-emperyalist-saldirilar

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
2 Comments

2 Comments

  1. Volkan Dikencioğlu

    5 Ekim 2020 at 18:18

    Paşam her şey çok doğru da Atattürkden sonra tam bağımsızlığa inanan bir tek siyasi yok. Hele bu ihvancı ümmetci zihniyetle nasıl olacakki

  2. Gökseloji

    7 Ekim 2020 at 07:53

    Tam bağımsızlık, ekonomik bağımsızlıktan geçer. Mavi Vatan umarım uyuyanları uyandırır. Kurucu değerlerimizin kıymetini anlarız.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir