Connect with us

Finans & Ekonomi

ÖZEL MARKALI SANAYİCİLER İHRACAT ROTASINI ABD’YE ÇEVİRDİ…

Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği PLAT, ihracata ivme kazandırmak amacıyla rotasını ABD pazarına çevirdi. ABD’li indirim market zinciri Dollar General ile gıda ve gıda dışı sektörlerde hizmet veren PLAT üyesi 37 Türk şirketi online toplantıda görüş alışverişinde bulundu.

 

 

 

“Kaliteli ve uygun fiyat politikasıyla” tüketicilerin tercih eğilimlerini etkilemeyi başaran “özel markalı ürünler sektörü”, aynı başarıyı yurt dışında da yakalamak istiyor. Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği (Private Label Association of Turkey) PLAT, bu amaçla ABD pazarını yakın markaja aldı.

2020 CİRO HEDEFİ 75 MİLYAR LİRA
2018 ve 2019 yıllarında hızla büyüyen özel markalı ürünler (Private Label) sektörünün 2020 yılı ciro hedefi 75 milyar lira civarında. Gıda ve gıda dışı özel markalı üretim yapan yerli şirketler, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alıyor ve hem yüksek kalite standartları hem de üretim güçleriyle ihracatta avantajlı görülüyorlar.

İŞ BİRLİĞİ FIRSATLARINI KONUŞTULAR
Uygun fiyatları ve ürün çeşitliliğiyle ABD’de en fazla tercih edilen indirim market zinciri konumundaki Dollar General’in 44 eyalette 17 bini aşkın mağazası var. Zincirin yetkilileri ile PLAT üyeleri arasında online gerçekleşen toplantıda Türkiye’den yapılabilecek ithalat kanalları ve iş birliği fırsatları değerlendirildi. Bakliyattan kâğıda, zeytinyağından temizlik ürünlerine, kuruyemişten kozmetiğe kadar birçok farklı alanda üretim yapan PLAT üyesi firmalar, ABD pazarında yeni hamleler için fikir alışverişinde bulundu.

M. İmer Özer-PLAT Yönetim Kurulu Başkanı

“ABD ÇOK BÜYÜK BİR PAZAR”
ABD pazarının Türk firmaları açısından yüksek potansiyel barındırdığını ifade eden PLAT Yönetim Kurulu Başkanı M. İmer Özer, “ABD çok büyük bir pazar ve Türk ihracatçılarının mutlaka bu pazarda aktif şekilde yer almaları gerekiyor. Üye firmalarımızın ihracat potansiyellerini artırmak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında ABD pazarı ile de yakından ilgileniyoruz. ABD’li yüksek indirim market zinciri Dollar General ile üye firmalarımızı online toplantılarda buluşturarak hem kendilerini hem de ürünlerini tanıtabilecekleri ortamı sağladık. Üyelerimiz gerçekleştirdikleri ilk görüşmeler sonrası işbirliği fırsatları konusunda Dollar General ile görüşmelerine özelde devam edecekler.” dedi.

“İHRACAT, HER ZAMANKİNDEN DAHA ÖNEMLİ”
Özer, ihracatı artırmak ve yerli firmaları yeni pazarlara taşıma konusunda son derece kararlı olduklarını söyledi: “Üyelerimize sunduğumuz B2B görüşmeler sayesinde ihracat konusunda yeni fırsatların yakalanması mümkün olacaktır. İhracat her zamankinden çok daha fazla önemli ve biz de ülkemizin ihracat hedeflerine ve ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir