Connect with us

Finans & Ekonomi

VAKIFBANK’TAN İKİ YENİ KÜRESEL ÖDEME SİSTEMİ…

Vakıfbank, iki yeni küresel ödeme sistemi SWIFT FileAct ve MT 101’i hayata geçirdi. Uygulama sayesinde yerleşik uluslararası firmalar Türkiye’deki hazine operasyonlarını merkezi olarak yapabilecek. FileAct ödeme sistemi, kamu bankaları arasında bir ilk.

 

Yenilikçi yaklaşımlarla uluslararası müşterilerinin talep ve ihtiyaçlarını da yakından takip edip karşıladıklarını belirten Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Hazım Akyol, “SWIFT FileAct ve MT 101 global ödeme sistemlerini” devreye almalarının bu yaklaşımımızın bir göstergesi olduğunu söyledi.

Hazım Akyol-Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı

“HER FORMAT VE BOYUTTA DOSYA GÖNDERİLEBİLİYOR”
Akyol böylelikle Türkiye’deki yerleşik uluslararası firmaların başta vergi ödemeleri hazine operasyonları tek kanaldan gerçekleştirebildiklerini kaydetti: “SWIFT FileAct, toplu ödeme dosyaları veya yapılandırılmış mesajların, büyük veri dosyalarının güvenli ve verimli bir şekilde aktarılmasını sağlıyor. Bu kanal ile her formatta veya boyutta dosya gönderilebiliyor. Ayrıca internet tabanlı dosya aktarım çözümlerinde bulunmayan güvenlik seviyeleri sağlanıyor.”

“AYRICA YAZILI TALİMAT VE ONAY ARANMIYOR”
MT101’in “müşterilerin swift kanalıyla talimatlarını direk Vakıfbank’a iletebildikleri” ve “bankadaki hesaplardan bir veya birden fazla ödeme talimatını içerebilen” hızlı ve güvenli bir ödeme olduğunu ifade eden Akyol, “FileAct hizmetinde olduğu gibi, vergi ödemelerinin kamu bankalarına geçmesiyle bankamızla çalışmak isteyen uluslararası firmaların MT101 mesajı için de talepleri artmıştır. Bu sayede SWIFT mesajı ödeme talimatı olduğundan ayrıca yazılı talimat ve onay aranmamaktadır. Global ana firmaya SWIFT üyeliği üzerinden merkezileştirme olanağı da sağlamaktadır.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir