Connect with us

Finans & Ekonomi

“UZUN VADEDE BU SÜRECİN KAZANANI TÜRKİYE OLACAK”

TÜGİAD Başkanı Anıl Alirıza Şohoğlu, Covid-19 salgınının etkisiyle kısa vadede otomobil ve tekstil gibi ihracatın lokomotif sektörlerinde daralma yaşanabileceğini ancak uzun vadede Türkiye’nin kazançlı çıkacağını söyledi. Toparlanma döneminde başka kamu her kesimin tasarrufa yönelmesi gerektiğini ifade eden Şohoğlu, köyden kente göç sonucu tarım ve hayvancılığın unutulduğuna dikkat çekti.

 

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) küresel salgını sürecini ve sonrasına dair beklentilerini değerlendiren Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Anıl Alirıza Şohoğlu, “Pandemi öncesi hedefimiz yüzde 5 büyüme, yüzde 10-12 arası işsizlik, yüzde 8,5 enflasyondu. Pandemi sonrası oluşacak rakamlar maalesef belli bir oranda küçülmeyi öngörüyor. Bu süreçten karlı çıkmak Türkiye adına mümkündür. Otomotiv, tekstil gibi ihracat lokomotifi olduğumuz sektörlerimizde bir daralma yaşanacak ama uzun vadede bu sürecin kazananı Türkiye olacaktır.” dedi.

“5 YILDIR DİJİTAL EKONOMİ YATIRIMLARINA AĞIRLIK VERMEKTEYİZ”
Şohoğlu, TÜGİAD’ın işaretleri görerek 5 yıldır dijital ekonomide yatırım çalışmalarına ağırlık verdiğini ve Girişim Türk 1-2 şirketleriyle bu alandaki yatırımlarını perçinlendiğini belirtti: “Hayata geçirdiğimiz yatırım ortaklıkları ve köprü fonlarla, ülkemizin dijital ekonomi alanında yatırım ihtiyacı olan şirketlerine ciddi kaynaklar sağladık. Pek çok start-up’a yatırım yaptık.”

Anıl Alirıza Şohoğlu-TÜGİAD Başkanı

“KAMU BAŞTA OLMAK ÜZERE HERKES TASARRUFA YÖNELMELİ”
Şohoğlu açıklamasında şu görüşleri de dile getirdi:
-Köyden kentlere göçün artması ile birlikte tarım ve hayvancılığı unuttuk. Bu değerlerimizi yeniden hatırlamamız gerekiyor. Yerli milli kavramını geri kazanarak ayakları yere sağlam basan üretim yapmamız, nano tekstile yönelmemiz gerekiyor.”
-“Yakın mesafeden tedarikçilere sahip olmanın önemini bir kez daha gördük. Beklentilerin hükümet üzerinde yoğunlaşmasını çok doğru bulmuyorum. İşletme sahibi her bireyin oto kontrolünü yapmasını ve sisteme yardımcı olmak için çalışması gerekiyor. Kamu başta olmak üzere herkes tasarrufa yönelmeli.”
-“Kalkınma sadece zenginleşmeye değil, sanatın, bilimin, sporun, eğitimin bir arada olabilmesiyle mümkündür. Pandemi süreci bize bu kalkınmanın daha hızlı olabileceğini gösterdi. Gördük ki özellikle sağlık sektöründe yapığımız atılımlar bütün dünyaya örnek oldu. Sağlık turizminin yayılması için elimizden gelen çaba ve gayreti göstermeliyiz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir