Connect with us

Finans & Ekonomi

OTOMOTİV FABRİKALARINDA İNSAN-ROBOT İŞ BİRLİĞİ

“Farklı özelliklerdeki robotlar ve otomotiv üretim hatlarını iyileştirmeye yönelik opsiyonlarla” fabrika teknolojilerinde köklü değişimler meydana getiren Fanuc’un “otomotiv endüstrisinde kullanılmak üzere” ürettiği “0.5’ten 2.300 kilograma kadar kaldırma kapasitesine sahip” robotlar, güçlü seviyede insan-makine iş birliğine imkân tanıyor.

 

 

Verimlilik günümüzde en kritik kıstaslardan biri haline gelmiş durumda. Robotlar ile CNC makinelerinin; diğer endüstrilerde olduğu gibi otomotiv sektöründe de üretim verimliliğine büyük katkısı var.

FABRİKA OTOMASYONUNDA DÜNYA LİDERİ
CNC kontrol sistemleri, robotlar, Robodrill (İşleme Merkezi), Robocut (Tel Erozyon), Roboshot (Plastik Enjeksiyon) ve Robonano (Hassas Torna) gibi üretim makineleriyle fabrika otomasyonunda dünya lideri olan Japon firması Fanuc’un geliştirdiği kullanıma hazır teknolojiler sayesinde bir yandan “duruş süreleri minimize edilirken” diğer yandan “üreticiler basit menü desteğiyle kendi çözümlerini” oluşturabiliyor.

OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ İÇİN BÜYÜK AVANTAJ
Japon devi FANUC en son; dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren otomotiv endüstrisi için “0.5’ten 2.300 kilograma kadar kaldırma kapasitesine, farklı uygulama özelliklerine ve geniş bir model aralığına sahip” ve aynı zamanda insan-makine iş birliğini üst seviyeye çıkaracak robotlar üretti.

Fanuc Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit; firmanın Amerika, Asya ve Avrupa pazarında faaliyet gösteren otomotiv devlerinin üretim hatlarında yüz binden fazla kurulu robotu olduğunu ve ürünlerine talebin sürekli arttığını ifade etti.

Teoman Alper Yiğit-Fanuc Türkiye Genel Müdürü

İNSAN-MAKİNE İŞ BİRLİĞİ ÜZERİNE KURULU YEPYENİ ÜRETİM MODELİ
Önümüzdeki yıllarda “network üzerinden birbirine bağlı hareket edebilen, karar ve planlama sunabilen” daha ileri teknolojilerin kullanıma gireceğini belirten Yiğit şunları söyledi: “Yüksek enerji verimliliğine sahip, alan tasarrufunun maksimum düzeyde gerçekleşeceği, insan-makine iş birliği üzerine kurulu yepyeni bir üretim modelinin içindeyiz ve her geçen gün köklü değişimlere yol açacak yeni modellerimizi geliştiriyoruz.”

Yiğit, bu teknolojilerin devreye girmesiyle artık tüm zorlu görevlerin robotlar tarafından gerçekleştirileceğini ve insanların daha hafif, vasıflı veya zorlu görevlere zaman ayıracağını kaydetti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir