Connect with us

Finans & Ekonomi

PETKİM, ENDÜSTRİ 4.0’I EN İYİ KULLANANLAR LİGİNDE…

Petkim, gerçekleştirdiği dijital dönüşümle “geleceğin fabrikalarının” yer aldığı Global Lighthouse Network listesine girmeyi başardı. SOCAR Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov, iştiraklerinden biri olan Petkim’deki dijital dönüşümün verimliliğe ve kaliteye yansıdığını söyledi.

 

 

Türkiye’nin ilk ve tek entegre petrokimya tesisi Petkim, ‘Global Lighthouse Network’ listesine bu yıl Türkiye’den seçilen tek şirket oldu. 2018 yılında kurulan Global Lighthouse Network’ün 44 üyesi var. Bu listeye giren tesisler “geleceğin fabrikaları” diye niteleniyor ve Dünya Ekonomi Forumu (WEF) tarafından “Endüstri 4.0 teknolojilerini üretimde en iyi kullananlar” kategorisinde değerlendiriyor.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM VERİMLİLİK VE KALİTEYİ ARTIRDI
Petkim’in layık görüldüğü ödül, WEF’in Davos’ta gerçekleşen 50’nci zirvesinde iştiraklerinden biri olduğu SOCAR Türkiye’nin CEO’su Zaur Gahramanov’a takdim edildi. Gahramanov, 55 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğunun altını çizdiği Petkim’in uygulamalar ve sistemlerde dijital dönüşüme imza attığını; bunun da enerji verimliliği ve ürün kalitesini artırdığını söyledi.

Petkim’in layık görüldüğü ödül WEF’in Davos’ta gerçekleşen 50’nci zirvesinde SOCAR Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov’a takdim edildi.

“DİJİTALLEŞME DEPARTMANI VE DİJİTAL AKADEMİ KURDUK”
Petkim’deki dijital dönüşüm yolculuğunun “gelişmiş analitik uygulamalar ile yapay zekanın üretim süreçlerine dahil edilmesiyle” başladığı ifade eden Gahramanov, konuya dair çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Bunun için bir Dijitalleşme Departmanı oluşturduk ve Dijital Akademi kurduk. Bu iş modeliyle şirket içinde üretim üzerine örnek senaryolar geliştirildi. Veriye dayalı karar alma süreçleri ve algoritmalar oluşturarak, bu senaryoları analiz ettik. Başarılı senaryolar gerçek süreçlere uygulandı. Petkim, verimini, üretilen iş hacmini, enerji verimliliğini ve ürün kalitesini artırmayı başardı.”

MASSACHUSETTS INSTITUTE OF TECHNOLOGY’YLE İŞ BİRLİĞİ

Dünya çapında söz sahibi kurumlardan Massachusetts Institute of Technology’yle (MIT) iş birliğine gittiklerini de açıklayan Gahramanov, şunları dile getirdi: “Üniversitenin engin deneyiminden yararlanarak, dijital dönüşüm sürecimizi bir adım yukarıya taşıdık. İTÜ, Boğaziçi Üniversitesi ve ODTÜ iş birliğiyle üretim ve süreç geliştirme üzerine start-up’lar ile ortak projeler yürütmeye devam edeceğiz. Dijitalleşme ekibimizin liderliğinde hedeflerimize ulaştığımızın bir kanıtı olan bu ödülü almaktan büyük gurur duyuyoruz.”

PETKİM DE ARTIK “BEST PRACTİCE” TESİSİ
Endüstri 4.0 teknolojilerine eni iyi adapte olarak “best practice” gösterilen tesisleri çatısı altında buluşturan Global Lighthouse Network adlı platform; inovatif ve dijital uygulamalar standardına ilişkin şirketler için benchmark oluşturuyor. Başarılı ve verimli dijital uygulamaları Petkim’in platformda yer almasını sağladı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir