Connect with us

Finans & Ekonomi

CE İŞARETSİZ MAKİNELER TEHLİKE SAÇIYOR

Yerli makinelerin güvenlik, emniyet ve kalite standartlarının belirlendiği CE mevzuatına göre üretildiğini vurgulayan Makine İmalatçıları Birliği (MİB) uyardı: “CE uygunluğu olmayan makineler ölüme varan iş kazalarına, ciddi tehlikelere, verimsizliğe ve büyük ekonomik kayıplara yol açmaktadır.”

Makina İmalatçıları Birliği (MİB), “çalışanların sağlığı, güvenliği ve emniyetinin zaman ve maliyet kaybının ötesinde” önem taşıdığını vurgulayarak, “hayati açıdan riskli makinelerin piyasaya sunulmasına izin verilmemesi gerektiğini” belirtti.

“DENETİMSİZ MAKİNELER RİSK TAŞIYOR”
MİB’den yapılan açıklamada “Makine imalatının temel teknik mevzuatı CE işaretlemesi için daha fazla denetimin gerekli olduğuna inanıyor ve bu yönde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde yürütülen çalışmaları destekliyoruz. Emniyet ve güvenlik standartlarına uygun olmayan makinelerin piyasa gözetimi ve denetimi büyük önem taşımaktadır. Denetimsiz makineler insan ve çevre sağlığı açısından önemli riskler içermektedir. Bu risklerin giderilmesinde, kısaca makinelerin emniyet ve güvenliklerinin tesis edilmesinde CE mevzuatı temel alınmaktadır.” denildi.

“YERLİ ÜRETİCİLER CE MEVZUATINA TAM UYUYOR”
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Sadece fiyat, teslimat süresi gibi kriterler, kısaca düşük fiyata ve hızlı ticarete önem veren kullanıcıların en ucuz makineyi alabilme çabaları maalesef sanayicimizi CE uygunluğu tam olmayan ithal ve yerli ucuz makinelere yönlendirmektedir. Bu tercihler CE mevzuatına uygunluğu tam olan yerli makinelerin rekabet şansını azaltmaktadır. CE uygunluğu olmayan makineler ölüme varan iş kazalarına, ciddi tehlikelere, verimsizliğe ve büyük ekonomik kayıplara yol açmaktadır.

“UZAKDOĞU’DAN GELEN MAKİNELERE DİKKAT!”
Ticaret savaşları, korumacılık ve yerli üretimin desteklendiği mevcut dünya gündeminde Türkiye’nin de diğer büyük ülkeler gibi iç pazarını ve yerli üreticisini korumaya yönelik politikalara yönelmesi ve kendini özellikle Uzakdoğu’dan gelen kalitesiz ve denetimsiz makinelere karşı koruması oldukça doğaldır.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir