Connect with us

Türkiye Gündemi

“BANGLADEŞ’İN HEDEFİ İHRACATLA BÜYÜME”

Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin (EGD) Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’yla (DEİK) organize ettiği “Ticari Diplomasi Yolculuğu” programında Türkiye ve Bangladeş arasındaki ticari ilişkiler ve iş fırsatları konuşuldu. 

Bangladeş’e birçok alanda yatırım yapılabileceğini belirten DEİK Türkiye-Bangladeş İş Konseyi Başkanı Hülya Gedik, iki ülke arasındaki ticaret hacmini 2 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Hülya Gedik- DEİK Türkiye-Bangladeş İş Konseyi Başkanı

Hülya Gedik- DEİK Türkiye-Bangladeş İş Konseyi Başkanı

“BANGLADEŞ İHRACATLA BÜYÜMEYİ HEDEFLİYOR”
Bangladeş’in ihracatla büyümeyi hedeflediğini vurgulayan DEİK Türkiye-Bangladeş İş Konseyi Başkanı Hülya Gedik, konuya ilişkin şu bilgileri verdi: “ Bangladeş’te ihracata dönük organize sanayi bölgeleri kuruluyor. Bu bölgelerde yatırım yaparak Bangladeş’ten başka ülkelere ihracat yapacak firmalara büyük destek veriliyor. Bu önemli bir fırsat Bangladeş’in kendi nüfusu zaten çok önemli bir de etrafından ulaşılacak büyük pazarlar var. Ülke ihracata dayalı büyümeyi hedefliyor. 2050 hedefi dünyanın ilk 23 ekonomisi arasında olmak. Bu nedenle Türk firmalarının bu fırsatı dikkate almalılar.”

“TURİZM YATIRIMLARININ ÖNÜ AÇIK”
Ülkede özellikle Turizm yatırımları yapılabileceğini hatırlatan Gedik: “Bangladeş’te bürokrasi hızlı işlemiyor ama Türkleri çok seviyorlar. Burada Türk dizileri izleniyor. Bunu avantaja dönüştürmek mümkün. Zeytinyağından peynire bu ülkeye çok şey satmak mümkün. Ama esas önemlisi Türk müteahhitlerine bir çağrı yapıyorum. Ülkenin yeniden inşasında gelip görev alsınlar. Ayrıca Turizmin her alanında burada yeni yatırımların önü açık. Sağlık turizmine de çok destek veriyorlar. Bu ülkeye her gün uçak var. Bu da dikkate alınmalı.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir