Connect with us

Finans & Ekonomi

360 GIDA, KOZMETİK VE İLAÇ FİRMASI YAŞAM BİLİMLERİ BİLEŞENLERİ FUARI’NDA BULUŞTU…

Cosmetics and Home Care Ingredients Fuarı’nın günümüzde “88’i doğrudan katılımcı ve 200’ün üzerinde temsil edilen firmayla kozmetik, kişisel bakım ve temizlik ürünleri bileşenleri sektörünün yüzde 90’lık kısmını aynı çatı altında buluşturduğunu” belirten ARTKİM Fuarcılık CEO’su Cengiz Yaman “Bu yıl 168’i doğrudan olmak üzere toplamda 360 firma ve firma temsilciliği ile 12 bin m2’lik alanda düzenlediğimiz Yaşam Bilimleri Bileşenleri Fuarı’nda 7 binin üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyoruz.” dedi.

 

5. “Life Sciences Ingredients/Yaşam Bilimleri Bileşenleri” Fuarı, 31 Mayıs 2023 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarda, kimya sektörünün üç önemli kolu gıda, kozmetik ve ilaç firmaları buluştu.

6. Uluslararası Kozmetik, Kişisel Bakım, Deterjan ve Ev Bakım Ürünleri Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri (Cosmetics & Home Care Ingredients-CHCI) Fuarı,  5. Uluslararası Gıda, Beslenme Bileşenleri, İçerikleri ve Teknolojileri Fuarı (Food & Nutritional Ingredients) ve 5. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri Fuarı (Pharmaist),  “Life Sciences Ingredients/Yaşam Bilimleri Bileşenleri” Fuarı çatısı altında aynı mekanda gerçekleşiyor.

2 Haziran’a kadar açık kalacak fuarlarda Rusya, Lübnan, Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Fas, Libya ve Filistin’den 30 firma temsilcisi Alım Heyeti standında görüşmeler yapacak.

5. “Life Sciences Ingredients/Yaşam Bilimleri Bileşenleri” Fuarı, 31 Mayıs 2023 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarda, kimya sektörünün üç önemli kolu gıda, kozmetik ve ilaç firmaları buluştu. 2 Haziran’a kadar açık kalacak fuarlarda Rusya, Lübnan, Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Fas, Libya ve Filistin’den 30 firma temsilcisi Alım Heyeti standında görüşmeler yapacak.

Fuarın açılış törenine ARTKİM CEO’su Cengiz Yaman, Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği (KÜAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Konca, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçılar Birliği (İKMİB) Başkan Yardımcısı ve PLAT Başkanı İmer Özer ile sektör ve marka temsilcileri katıldı.

Cengiz Yaman- ARTKİM Fuarcılık CEO’su 

“SEKTÖRÜN YÜZDE 90’INI BULUŞTURDU”
ARTKİM Fuarcılık CEO’su Cengiz Yaman, 2014 yılında sektörden gelen istek üzerine Turkchem Eurasia Fuarı içinde 4 katılımcı ve küçük bir pavillonla başlayan Cosmetics and Home Care Ingredients Fuarı’nın günümüzde “88’i doğrudan katılımcı ve 200’ün üzerinde temsil edilen firmayla kozmetik, kişisel bakım ve temizlik ürünleri bileşenleri sektörünün yüzde 90’lık kısmını aynı çatı altında buluşturduğunun” altını çizdi.

YAŞAM BİLİMLERİ BİLEŞENLERİ FUARI İÇİN 7 BİN ZİYARETÇİ HEDEFİ…
“2017 yılından itibaren yine sektörden gelen istek ve tavsiyeler ile Food and Nutritional Ingredients ve Pharmaist Fuarlarını; Yaşam Bilimleri Bileşenleri çatısı altında toplayarak Gıda, Beslenme, İlaç, Kozmetik ve Temizlik ürünleri bileşenleri sektörünü iki yılda bir buluşturmaya başladıklarını “belirten Yaman, “Bu yıl 168’i doğrudan olmak üzere toplamda 360 firma ve firma temsilciliği ile 12 bin m2’lik alanda düzenlediğimiz Yaşam Bilimleri Bileşenleri Fuarı’nda 7 binin üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyoruz.” dedi.

İmer Özer- İKMİB Başkan Yardımcısı ve PLAT Başkanı

Bülent Konca- KÜAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı 

“ÜRETİMDE KALALIM, GELİŞMEYE DEVAM EDELİM”
KÜAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Konca’nın katılımcılara “Üretimde kalalım, gelişmeye devam edelim.” seslenirken, İKMİB Başkan Yardımcısı ve PLAT Başkanı İmer Özer şunları dile getirdi: “2023 yılının ilk beş ayında geçen yıla göre miktarsal bazda yaklaşık yüzde 20, cirosal bazda ise yüzde 17 artış var. Ekonomi için bir dolar bile çok kıymetli. Bu gibi organizasyonlarla süreci desteklemek çok önemli. Türkiye’de kimya öcü gibi bakılıyor; ancak içtiğimiz sudan saçımıza sürdüğümüz sabuna, domatese kadar her yerde kimya ve bileşenleri var. Kısaca doğru kullanıldığı takdirde ekonomiye can veren her yerde kimya var. Bunun farkında olmalıyız.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir