Connect with us

Gündem

ERDOĞAN, 3’ÜNCÜ DEFA CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİ…

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2014 ve 2018’in ardından, 2023’te de Cumhurbaşkanı seçildi. Seçimin ikinci turunda seçmenin yüzde 52,16’sı Cumhur İttifakı’nın adayı Erdoğan’a, yüzde 47,84’ü ise Millet İttifakı’nın adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verdi.

 

28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda henüz resmileşmeyen sonuçlara göre yüzde 52,16’sını alan Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan 13’üncü Cumhurbaşkanı oldu. Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı ise yüzde 47,84’de kaldı.

53 milyon 841 bin 229 seçmenden 27 milyon 725 bin 131’i Erdoğan, 25 milyon 432 bin 951’i ise Kılıçdaroğlu’ndan yana irade ortaya koydu. 14 Mayıs’taki ilk turda hiçbir aday yüzde 50 barajını geçememişti.

Recep Tayyip Erdoğan- Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı

ERDOĞAN: “85 MİLYONUN CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM”
Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan önce İstanbul’da ikametinin bulunduğu Üsküdar-Kısıklı’da, sonrasında da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde taraftarlarına hitap etti. Kemal Kılıçdaroğlu’na sert eleştirilerle yüklenmeyi sürdüren Erdoğan, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağını söyledi.

 

Kemal Kılıçdaroğlu- CHP Genel Başkanı

KILIÇDAROĞLU: “DEMOKRASİ MÜCADELESİNE DEVAM”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim akşamı kameraların karşısına çıkarak, hiç de adil olmayan bir seçim yarışı olduğunu belirtti ve kendisine destek verenlere teşekkürlerini iletti ve demokrasi mücadelesine kaldığı yerden devam edeceğini açıkladı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir