Connect with us

Gündem

DEPREMZEDE SANATÇILARLA İSTANBUL DAYANIŞMASI…

İstanbul’da, sanatın her şartta hayatta ve ayakta kalması bilinciyle örnek bir proje hayata geçiriliyor. 11 vilayette on binlerce can kaybına ve büyük yıkıma sebep olan depremin meydana geldiği bölgede sanat icra eden tiyatro ve müzik toplulukları İBB’nin dayanışma projesinde sahne alacak. Etkinliklerde depremde hayatını kaybeden sanatçılar anılacak.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü de kapsayan 26 – 30 Mart tarihleri arasında 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin can ve mal kaybına sebep olduğu bölgede faaliyet gösteren tiyatro topluluklarına sahnelerini açıyor.

Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü’nün yürüteceği proje kapsamında Hatay’ın dünyaca ünlü Antakya Medeniyetler Korosu ile Hatay Akademi Orkestrası da İstanbul’da konserler verecek. Yıl boyu süreceği açıklanan etkinliklerde depremde hayatını kaybeden sanatçılar anılacak.

Akdeniz Bölge Tiyatro Kooperatifi’yle birlikte hayata geçirilen dayanışma projesiyle deprem bölgesindeki tiyatrolar İBB sahnelerinde yer alacak. Dünya Tiyatro Günü’nde, 5’i yetişkin, 3’ü çocuk oyunu olmak üzere toplam 8 tiyatro oyunu sahnelenecek.

SAHNELENECEK OYUNLAR…
Adana Gösteri Sanatları Merkezi “Canlanan Masallar”, Adana Gülse Tiyatro “Vikingler Yıldız Taşı Kolyesi”, Osmaniye Pano Kids/Tiyatro Mavra “Bugün Ne Anlatsam” adlı çocuk oyunlarını; Adana Ekol Casting “Eyvah Babam Kapıda”; Hatay Ortak Sahne “Halktan Biri”; Adana Reverans Sanat “Üç Kadın ve Bir Kavanoz Kül”; Tarsus Şehir Tiyatrosu “Duvar” ve Hatay Nar Sahne de “Bağ” adlı yetişkin oyunlarını İBB kültür merkezlerinde ücretsiz sahneleyecek. Oyun programına İBB Kültür Sanat sosyal medya hesapları ve www.kultursanat.istanbul adresinden ulaşılabilecek.

DAYANIŞMANIN MÜZİĞİ…
Dayanışma projesi tiyatro topluluklarıyla sınırlı kalmayacak. Dünyaca ünlü Antakya Medeniyetler Korosu ve Hatay Akademi Orkestrası da İstanbul’da sahne alacak. İki müzik topluluğu, İBB Orkestralar Müdürlüğü’yle birlikte konserler verecek. “Dayanışmanın Müziği” projesinin ilk konseri İBB Orkestraları ve Antakya Medeniyetler Korosu ile 31 Mart Cuma akşamı saat 21.00’de, ikincisi de İBB Orkestraları ve Hatay Akademi Orkestrası ile 1 Nisan Cumartesi akşamı saat 21.00’de Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda gerçekleşecek.

Hatay Akademi Orkestrası

HATAY’IN İLK VE TEK SENFONİ ORKESTRASI…
Profesyonel müzisyenler, müzik öğretmenleri, konservatuvar mezunları ve konservatuvar öğrencilerinden oluşan Hatay Akademi Orkestrası’nın şefliğini, aynı zamanda kurucusu olan Ali Uğur üstleniyor. Hatay’ın ilk ve tek senfoni orkestrası, bünyesindeki Hatay Çok Sesli Korosu’yla bir bütün halinde hareket ediyor ve kendini kültür-sanat alanında bir dönüşüm hareketi diye tanımlıyor.

Antakya Medeniyetler Korosu

2012’DE NOBEL’E ADAY GÖSTERİLDİ…
Medeniyetler arasında köprü oluşturmak ve müzik aracılığıyla barış, hoşgörü, kardeşlik ve sevgi mesajları vermek amacıyla 2007 yılında kurulan Antakya Medeniyetler Korosu; Alevi, Sünni, Ermeni, Ortodoks, Katolik ve Musevileri buluşturuyor ve Hatay’ın kültürel zenginliği ve hoşgörüsünü dünyaya tanıtıyor. 2012 yılında Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen koronun şefliğini Yılmaz Özfırat yapıyor.

DEPREMDE VEFAT EDEN SANATÇILAR ANILACAK
“Dayanışmanın Müziği” etkinliklerinde 6 Şubat depremlerinde vefat eden Hatay Akademi Orkestrası müzisyenleri Büşra Kırkıcı Zateri, Cansu Çilingir, Abdurrahman Düzgün ve Ali Yılmaz ile Antakya Medeniyetler Korosu üyeleri Mehmet Özdemir, Gizem Dönmez, Hakan Samsunlu, Pınar Aksoy, Fatma Çevik, Müge Mimaroğlu ve Ahmet Fehmi Ayaz anılacak.

Konserlerin ücretsiz davetiyeleri, İBB Kültür Sanat sosyal medya hesaplarında duyurulan tarihte Radar İstanbul uygulaması üzerinden temin edilebilecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir