Connect with us

Gündem

OY VE ÖTESİ’NDEN DEPREM KAYIP İHBAR SİSTEMİ…

Kahramanmaraş depremleri sonrasında yakınlarından ve tanıdıklarından haber alamayanlar, Oy ve Ötesi Derneği’nce hayata geçirilen “Deprem Kayıp İhbar Sistemi’ne” 0850 242 07 85 numaralı telefona WhatsApp uygulaması üzerinden mesaj iletilerek durumu kayda geçirebiliyor. e-Nabız uygulamasına da depremde yakınlarına ulaşamayanlar için yeni özellik eklendi. 

 

10 ilde büyük yıkıma sebep olan 6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli sırasıyla 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası yakınlarına ve tanıdıkları kişilere ulaşamayanlar, Oy ve Ötesi Derneği’nin hayata geçirdiği “Deprem Kayıp İhbar Sistemi” WhatsApp hattına mesaj ileterek durumun kayıt altına alınmasını sağlayabiliyor.

ÖNCE KAYIP YAZ, SONRA BİLGİLERİ PAYLAŞ!
Kayıt işlemi için 0850 242 07 85 numaralı telefona WhatsApp uygulaması üzerinden mesaj iletilmesi gerekiyor. Mesajda önce KAYIP yazılıyor ve ardından söz konusu kişilerin bilgileri paylaşılıyor.

E-NABIZ’A FOTOĞRAF YÜKLENEBİLİYOR
e-Nabız uygulamasına da depremde yakınlarına ulaşamayanlar için yeni özellik eklendi. Birinci ve ikinci derece depremzede yakınlarına ulaşamayanlar, uygulamadaki Doğal Afet Bilgilendirme bölümüne o kişilere ait fotoğrafları yükleyebiliyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir